Svåraste jobbet?

Egentligen vet jag inte varför jag envisas med att tro att SMHI ska spå vädret rätt för helt ärligt stämmer det ju sällan. I dag skulle det enligt dem bli “lätt regn” vid kl 12.
Well, not so right om jag säger så. Det blev fel redan när vi åt frukost ute och fick gå in pga regn. (Inte ens jag äter frukost så sent som kl 12. haha)
När jag stack ut och sprang var det uppehåll och riktigt varmt. Valde en del av Skåneleden som jag sen kortade av vid Horna-skogen.

Ungefär vid mitten var det kolsvart åt ena hållet men sol åt det jag sprang åt så jag kände mig ganska säker på att SMHI än en gång hade fel. Det hade de men inte som jag trodde.

När jag hade några kilometer kvar sätter någon helt plötsligt på kranen där uppe. Först på halvfart med fläkt.

Sen blev det helt öppen kran med extra tryck! Jag har tydligen helt missuppfattat det där med “lätt regn”…

Det blev ingen sprada där och då men havet drog som vanligt så efter gympasset, ett oväntat bra sådant för övrigt, blev jag blöt ännu en gång. Utan ett “lätt regn” trots att det skulle vara det enl. SMHI. Meterolog måste vara universums svåraste jobb!

Kram från Ingmarie

 

4 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Bli din egen meteorolog?

  https://www.smhi.se/vader/radar-och-satellit/radar-blixt/q/%C3%85hus/Kristianstad/2727363

  Här kan du se nederbördens intensitet, hur det rör sig och zooma in och ut efter behag.

  Genom att spela upp historisk sekvens med hjälp av tidslinjen i nederdelen av kartan kan man sedan med hyfsad hög sannolikhet själv extrapolera hur den närmaste framtiden kommer att te sig nederbördsmässigt.

  Bra verktyg från SMHI trots det gamla talesättet: “Det finns inget som heter dåligt väder, man kan bara vara dåligt klädd” 😉

  • Ingmarie

   Men tack! Ska jag absolut testa!
   Egentligen bryr jag mig inte jättemycket men ibland vill man ju verkligen veta för planeringens skull du vet. 🙂

Comments are closed.