Skåneleden SL 6 norrut

Jag har inbillat mig att jag är åtminstone lite bra på att läsa kartor med tanke på att jag klarar både Naturpasset och Hitta ut (utan kompass) men helt klart har jag haft fel.
När jag har kollat på Skåneleden  mellan Åhus och Ekenabben så har jag hela tiden trott att man måste ta tråk-cykelvägen utmed bilvägen. Hade jag bara kollat in kartan lite bättre och inte inbillat mig en massa så hade jag nog fattat men nu hade jag inte gjort det. Ändå bestämde jag mig för att springa just den sträckan, man kan ju liksom inte bo här utan att testa den, och sen fortsätta till åtminstone Tivoliparken inne i Kristianstad.

Vi kan väl säga som så att jag hade tokfel och att det är väldigt skönt att ha just tokfel ibland!

I stället för att springa direkt ut till leden, och cykelbanan, så tog jag en liten krok genom skogen. Var rädd att det skulle bli den anda biten med mjukt underlag. Även det var jättefel skulle det visa sig.
Efter bara ett par hundra meter svängde leden av från cyklebanan  och fattade jag! Det här skulle bli nya upptäckter!

Leden går bakom Rinkaby ganska nära vattenriket. Först på en vacker gräsbevuxen väg och sen på en gullig liten asfaltsväg med ännu gulligare hus. Någonstans där såg jag t o m en annan löpare! (En ynka till blev det under hela sträckan. Var är alla???)

Efter Rinkaby kan man välja att svänga höger eller vänster (de sammanstrålar sedan) och jag valde vänster för att komma ännu närmre vattnet och Hercules-området. Där finns bl.a ett fågeltorn som man kan gå upp i både för att se utsikten (jättefin) , läsa om området och sitta ner en stund för att t ex fika om man vill. Jag tog en klunk vatten och kollade på vyn innan jag tog mig vidare.

Vid Ekenabben hade jag kutat ca 18 km och därifrån och framåt har jag sprungit innan. Helst hade jag velat springa ända till nästa “hållpunkt” men det är bortom bortom, dvs det går inga bussar där, och behöva kuta tillbaka på asfalt var inget som lockade. Dessutom hade det blivit för långt för mig just i dag.

Vid Tivoliparken går Skåneleden ihop med Linnerundan. Jag har sprungit den en gång innan men då var det åt andra hållet och med mitt minne så blev det som en ny runda!

Egentligen hade jag tänkt nöja mig med den och sen springa tillbaka till stationen i stan, ta en kaffe och åka hem men jag var pigg och sånt ska man inte slarva bort! Så jag fortsatte och tog mig till C4-centret. Det var också den enda egentliga tråkiga biten på hela rundan. Resten var ljusår över förväntan! Den är pannkaksplatt och lättsprungen, lagom varierande, vacker och har flera möjligheter till förkortning/förlängning om man vill det. Det var en hel del raksträckor men tack och lov hade jag mest sidovind och när det blev motvind koncentrerade jag mig på alla vackra blommor!

Om du undrar över den lilla blå “bulan” vid Viby så var det för jag sprang inom Fresta gård för att fylla på vatten. Ett ställe jag inte visste fanns men som jag definitivt kommer ta mig tillbaka till för att stanna och käka!

C4 är inte jordens roligaste ställe om man inte älskar att shoppa men de har en Espresso House så jag kunde stilla min hunger och mitt kaffesug en smula efter de där 29 kilometrarna. (Det finns även gratis toa så man kan “snygga till sig” lite. haha)

Dessutom går bussen precis utanför så jag kunde nyttja mitt sommarkort för att ta mig hem. Himla bra grej!
Det går dock inte ta sig till finsjön med kortet så dit fick det bli med bil. Den var betydligt guppigare mot mot förra fredagen men lika vacker! Ingen av de andra i klubben kunde men Anders var minsann med ännu en gång och simmade!

 

Kram från Ingmarie

 

2 Comments

  1. På Espresso House på C4 blev min dotter serverad kaffe med snus i. Påsen låg på botten och upptäcktes inte förrän kaffet var uppdrucket…
    Kompensation? En ny kaffe. Hon var inte så sugen på just det…🤪

    • Ingmarie

      Ja jag minns du berättade det! Aldrig hänt för mig.:-) Faktiskt alltid varit toppenbra där!

Comments are closed.