Inte alltid lätt att veta vem man ska lyssna på

Det sägs ju att för att allt ska klaffa till 100% så ska kropp och knopp vara i harmoni men ibland tvivlar jag faktiskt på om det verkligen stämmer.

Mitt huvud sa att jag nog skulle behöva chilla i fåtöljen hela dagen. Läsa en bok, äta kakor och ha benen i högläge. T o m klockan sa att jag borde vila. (Det gör den i och för sig var och varannan dag. Den borde ha lärt känna mig nu och veta att jag inte pysslar med sånt. haha)
Kroppen däremot ville springa intervaller. 3 x 10 minuter och förutom lite mag-ras så gick det riktigt bra!

Samma sak innan gymmet. Huvudet sa att “det räcker väl med intervallerna” men kroppen sa “nu kör vi”! Resultatet var ett av de bästa, längsta och svettigaste gympassen denna sidan nyår.

Nu fattar jag ju såklart att i längden funkar det inte att ha osynkad hjärna och kropp  men visst är det intressant? Latmasken i hjärnan kan vara rackarns högljudd men jag har lärt mig att alltid nonchalera den. Alltid! För om det skulle vara som så att det (egentligen) är en signal på att något är fel i kroppen så märker jag det inom 15-20 minuter när jag börjat träna. (Den tiden krävs för att min motor ö h t ska ha startat. Innan dess känns det nästan aldrig “bra”.)

Så ibland ska man verkligen lyssna enbart på kroppen!

Den, kroppen alltså,  ville också i havet och det ville huvudet med så de kanske har blivit sams nu. Hörde det var 11 grader i vattnet och jag tror det stämmer för det biter riktigt rejält i skinnet. Gött! Om det var därför, eller för att det precis hade regnat, vet jag inte men det var ovanligt folktomt på bryggan och jag kunde njuta i lugn och ro.

Kram från Ingmarie

2 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Kul att du tar upp det här med fenomenet “latmasken”. Vi har den tydligen alla. Mer eller mindre.

  Den har satt stopp för många, många, många kroppars rörelsebehov och därmed den inneboendes chans till ett friskare, gladare och lättare liv.

  Funderat på varför evolutionen begåvat oss med en latmask överhuvud taget, och varför den verkar ha överlevt? De med en dominerande latmask borde i så fall ha sorterat ut sig själva vid det här laget.

  Precis som du skriver kan man lugnt nonchalera “latmasken”. Den har ALLTID fel! Dessutom är det lite kul varje gång man får sätta den på plats.

  Som tidigare konstaterat, de tur man är lättroad 😉

  • Ingmarie

   Jag vet ingen som inte har en latmask i sig! Jag antar det har något med våra nedärvda gener att göra. De som vill hushålla med energin för ev “sämre tider”. Fast det är ett extremt konstigt resonemang för ju mindre man gör ju mindre får man ju gjort… Ibland tänker och tror jag att människan är av naturen och i grunden född lat men att en del av oss fattat att man inte mår så bra av det i längden.. (????) För är man alltid lat och bekväm av sig så kan man ju inte njuta av att vara just lat och bekväm ibland. Precis som man inte kan njuta av mat om man alltid är mätt, av värme om man aldrig frusit, av glädje om man aldrig varit ledsen o.s.v. o.s.v

Comments are closed.