Fredagen den 13e – 2023

I dag kanske det var den sista dagen med konstant sol och toppvärme så jag har njutit extra mycket av allt! Vi har verkligen haft tur som prickat in så många fantastiskt fina dagar!

Jag hoppas få någon mer sådan här morgon. De är verkligen obeskrivbart fina. Det känns liksom som om inget kan bli helt fel när man börjat sin dag i lugn och ro till detta skådespel som en soluppgång är.

Intervallerna blev så där skönt svettiga att jag nästan inte såg för all svett till slut.

I joggpauserna gjorde jag mitt bästa för att heja fram de sjukt tuffa och starka cyklisterna som kom farande mot stan. Det har varit någon slags stor Master-tävling här i dag med 30-70 åriga män. Shit vad de är modiga alltså! Uppförsbackarna hade jag antagligen älskat men feg som jag är så hade jag bromsat nedför och därmed högst troligt haft ungefär samma tid ner. Haha!

Just där och då kunde jag inte alls förstå hur jag skulle kunna frysa senare på kvällen men det skulle jag. Frivilligt dessutom. “Lekpoolen” är nämligen inte uppvärmd på samma sätt som simbassängen så efter 30 minuters poolrun var jag som en isbit. Faktum är att jag huttrar fortfarande trots varm dusch, filtar och extra hot mat. Havssimningen är ljummen så ganska märkligt att den är så kall ändå! Men det är nog bara bra jag får lite tillvänjning inför baden hemma.

Hur som helst har det varit en väldigt bra fredag med siffran 13 där vi även tagit del av det spanska Nationaldagsfirandet. Den var förvisso i går men en del har fortsatt även i dag. Hur har din varit?

Kram från Ingmarie

6 Comments

 1. Ser så najs ut! Här hemma blev det höst på bara några dagar. Jag sprang i shorts i lördags och idag var det både långbyxor och vantar. Hur konstigt! Njut av er härliga resa!

 2. "Herr" Johansson

  Jodå, fira kan dom spanjorerna.
  Gärna i flera dagar…och alla är med. Från nyfödingen till gammelmormor.

  Årets höst-“feria” är här. Ett trettiotal föreningslokaler (belägna på feriaplatsen) håller öppet hus med dans, lek, mat och dryck till i stort sett självkostnadspris. Tänk 30 firmafester på en gång. I en vecka!

  Som inte det var nog har ett tivoli flyttat in på områdets parkeringsplats 🎡 🎢

  Kvinnorna är uppklädda i traditionella klänningar med en blomma i håret. Männen i högt skurna byxor, väst och kråsskjorta med en andalusisk rak hatt på huvudet. Sittandes till häst med raka ryggar ser det väldigt värdigt och stiligt ut.

  Festföremålet själv, jungfrun Rosario (i form av uppklädd skyltdocka), sitter upphöjd vid ingången till feriaplatsen och övervakar det hela. Fast, som en spanjor i förtrolighet berättade för mig, det dom egentligen firar är att turistsäsongen är över och att de äntligen får ha stället för sig själva några månader 😉

  Till sist en ⭐️ för dina spanska soluppgångsbilder. Verkligen vackra och stämningsfulla 👍

  • Ingmarie

   Ja det var då ett rejält firande! Mallorecanerna är inte riktigt så fest(l)iga.Störtsa jippot var i polishuset!!!!! Läste att i vissa områden firar man inte alls pga dess historia bl.a. Jag kan dock förstå om de har detta som en ursäkt att fira att turisterna drar. 😀 Tyckte ju själv det var ganska skönt när det lugnade sig i Åhus och samma i Halmstad. 😉

   Och tack! Att få ta del av en soluppgång , eller nedgång, är ett litet mirakel varje gång!

Comments are closed.