Blandad kompott

Med bara några få dagar kvar här så hittade jag (förstås) superfina byvägar som är helt perfekta att springa på. Förvisso inga grusvägar men när man hamrat betong så känns asfalt nästan som en studsmatta under fötterna. Vägarna slingrade sig fram mellan hagar, prunkande blommor, porlande vatten, olivodlingar och gigantiska gårdar En infart hade t o m trafikljus!
ja du fattar va…? Det där var inget nyckelfärdigt standardhus precis.
Efter gårdagens och nattens regn luktade det så där gott som det bara gör då och hade jag kunnat så hade jag bara andats in hela tiden.

Som du ser var det mulet men ändå varmt. Det var det när vi kom med bussen till Puerto Alcudia också. Visade Anders alla ställen jag bott på där och var jag brukade springa. I början på 1990-talet var jag nämligen här i princip minst en gång varje år. Mycket var sig likt men en hel del var också förändrat. Stranden och havet var i alla fall precis som jag minns det! Med facit i hand så hade Alcudia kanske varit ett bättre val för där finns bättre ställe att springa på men å andra sidan har jag nu stillat min nyfikenhet när det gäller Puerto de Pollenca och hotellet vi bor på. Vore ju faktiskt otroligt trist att dö nyfiken.

När vi kände oss nöjda där traskade vi vidare upp mot gamla Alcudia. Det var också då regnet kom. Hinkvis! Från precis alla håll och kanter plus från bilarna som susade förbi.
Men det var bara vatten och gamla Alcudia är otroligt fint oavsett väder! De har verkligen lyckats behålla och göra allt väldigt fint och mysigt där.

Bussen till och från funkade otroligt smidigt. Man blippar sitt betalkort när man går på och stiger av och betalar därmed bara för den exakta sträckan man åker. Smart!

Lagom tills det var dax att simma så kom solen tillbaka och jag tror det är slut på regnandet nu. Åtminstone tills vi åker hem och det räcker för mig.

Ander satte en slags rekord i distans i vuxen ålder utan att ens ha varken planerat eller laddat för det!

Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Regn kan vara härligt så länge det inte är kallt! Men trist om det blir halt förståss. Nu måste ni snart ta och packa er hem för vi har en dejt på lördag 😀

    • Ingmarie

      I dag var allt torrt och fint igen! Jag vet inte om jag vill hem med tanke på vad SMHI lovar. T o m betonglöpning är bättre…

Comments are closed.