Svårbegripligt

Det finns väldigt många saker jag inte varken förstår eller begriper och två är kroppen och Garmin-klockan..

Om jag börjar men klockan så säger den till 90% att jag ska vila varje gång jag startar den. Även i dag. Men den gjorde inte det i måndags, dagen efter jag kutat lopp och tränat annat ganska hårt. Då tyckte den jag skulle springa “bas” i en fart jag inte gjort på många år här i bergen.

Om jag inte helt missminner mig har den föreslagit fart/intervaller max tre gånger sen jag började använda den för över ett år sedan. Borde den inte ha lärt sig hur jag funkar vid det här laget?

Sen är det då kroppen. Jag vet att man ska lyssna på den för den vet bäst men ibland undrar jag allt.. Eller är det liksom skallen som frånkopplar sig från kroppen och gör egna slutsatser och beslut?

Jag var ganska seg i morse och benen var extra stela och ffa trötta. Så där så jag nästan funderade på om jag kanske skulle löpvila. Men hur det var så tänkte jag att jag lufsar väl runt och går om jag behöver.
De första hundra meterna var inte roliga men sen bara vände det och jag fick ett jättehärligt pass! Märkte nästan (nästan) inte ens av de värsta backarna!

Jag hade inga stora förhoppningar på simpasset heller för det var segt som sirap i går. I dag var jag oslagbar! Tiden och intervallerna bara försvann! Jag funderar på om det var bassängen för den i går var förvisso fantastisk men det kändes som det var lite extra mycket chemicals för det var just andningen som var besvärlig. I dag var jag i Del Nortes igen och det kändes det som jag inte ens behövde andas.

Ja det är sånt jag bl a funderat på i dag!

Kram från Ingmarie

 

2 Comments

 1. "Herr" johansson

  Haha,

  “dagens förslag Vila” 🤪

  Garmin vet bäst…INTE!

  Tur att ditt huvud vet bättre. Brukar också ut och testa (lugnt) innan beslut tas om vidare långsam jogg eller eventuell löpvila.

  Allt som oftast försvinner värk, krämpor, trötthet och allmän olust bara efter några minuter.

  Konstigt det där 🤔

  • Ingmarie

   Eller hur? Jag har som regel att om det inte släppt, vad det nu än är, inom 10 minuter så får jag tänka om men till 99,9 % så behöver jag aldrig det. 😀

Comments are closed.