Lyxjobb med smartidén som kom av sig

Beslutet jag tog någon gång på senvintern, att satsa mer på att coacha/instruera löpning fram till midsommar, är verkligen extra glassigt just nu.
Ljusa, ljumna, fågelkvittrande, blomdoftande dagar och kvällar där det enda jag behöver ha med mig är det jag har på mig (så länge jag har rätt “uniform”), en linda, telefonen, SL-kortet och en visselpipa.
Ibland inte ens det för ligger det rätt till så kutar/cyklar jag dit och hem och på Indoor Running räcker det med det jag har på mig. 🙂

Begriper fortfarande inte riktigt hur man kan välja löpband framför utomhus. Själv vill jag ju bara vara ute! Men hur det än är så är det grymt effektiva 45 min.(mina pass är ingen walk in the park om jag säger så), man slipper pollen om man nu lider av det och man kör helt efter sin egen förmåga utan att bli frånsprungen.
En annan bra grej är att när jag nu ändå är “tvungen” att vara inne så passar jag på att köra på gymet med. Himla smart om jag får säga det själv.
I morgon är det dock sista innelöpningen för denna säsongen. Nu blir det sommaruppehåll och det känns faktiskt lite skönt hur mycket jag än gillar de där passen.

IMG_3243indoor
Och jag är ju tack och lov till 98% ute.
Med små gäng såväl som med stora gäng. Snabba racerlöpare såväl som nybörjare. Unga, äldre och mittemellan. Tävlingsinriktade såväl som “gladaöveratttasigut” löpare. Likt en kameleont byter jag skepnad och anpassar mig efter gruppen och förutom att det är überlyxigt att få betalt för att träna så är det fantastiskt kul att se hur deltagarna utvecklas och hittar både rörelse- och löpglädje.
Endorfinrus är bästa ruset alla kategorier och det helt utan baksmälla! Om man bortser från ev. träningsvärk, ökad aptit och mer tvätt vill säga.
Jag erkänner direkt att jag är kraftigt beroende. Men hellre det än att ha cravings på självtaskiga grejer. Eller inga cravings alls! Måste ju vara otroligt trist att inte längta tokmycket efter någonting!

IMG_3256ut
Mitt sista pass i dag innebar ännu mer intervaller så svetten rann. Det låter nog tuffare än vad det var för svettas när det är 20+ är trots allt inte särskilt svårt. Vi var ca. 20 pers på Outdoor Running-passet som härjade runt nere vid vattnet i Tanto och jag tyckte jag hade en idiotsäker idé till hur vi skulle coola ner oss efteråt.
Ja du anar nog vad…

Vid Tanto finns en jättefin badplats och fastän jag glatt hoppade i först så var det bara två till som vågade sig i.
Två!
Men hallå! Vad är det för fel på (löpar)folket?

IMG_3268badruta
IMG_3265bad
Fast jag såg och hörde allt efteråt att det var många som ångrade sig.
Det gäller att ta chansen när den kommer annars kan den försvinna.
Nästa gång ska vi vara åtminstone det dubbla i plurret för nu är det ju faktiskt sommar. 🙂

Kram från Ingmarie.

4 Comments

  1. Endorfinrus är verkligen härliga grejer! Och jag älskar att träna. Men jag måste ändå erkänna att samma craving som jag kan få för saltlakrits får jag aldrig för ett träningspass. 🙂

    • Ingmarie

      Intressant! Fast om du var tvungen att avstå båda under lika lång tid, hade saltlakritsen vunnit då? 🙂

  2. Bada efter löpning är bland det bästa som finns 🙂 Jag körde jogg-bad-premiären i Gyllebosjön igår. Helt underbart!

    • Ingmarie

      Ja visst är det härligt! Förstår inte att fler int ekommit på det! 😀

Comments are closed.