Den där yogan

Mina dagar är ofta fulla av fysiska aktiviteter så det där med 10 000 steg/dag som rekommenderas för att man ska röra sig tillräckligt har jag ofta uppnått med råge innan lunch.
Men jag tror på balans så jag inbillar mig att utan yogan och meditationen i mitt liv så hade det aldrig funkat så pass bra som det gör.
Jag tror inte heller man behöver krångla till det så förbenat och göra avancerade övningar på fancy yogastudios för att det ska ge önskad effekt.
Min egna simpla dagliga lilla stund på mattan sker ofta inklämd mellan sängen, garderoberna och balkongdörren..
Funkar hur bra som helst!

IMG_3443yogamatta

Ibland, som igår när det var så skönt väder, tar jag bara en handduk och kör på närmsta gräsplätt.

 

IMG_4455yogaruta

IMG_4449yoga2

IMG_4441yogasista

Men det är inte bara för att jag ska orka ränna runt som jag använder yoga och meditation.
Livet är en gåva full med toppar och dalar.
Vi människoknytt får hänga med så gott vi kan och göra det bästa av det som sker.
För mig är yoga och meditation fantastiska “redskap” jag har med mig och som hjälper mig nästan oavsett vad livet erbjuder.
Ingen yoga, eller yogalärare, är varken bättre eller sämre eftersom vi alla har olika behov och olika tycke men såklart kan man ändå ha sina favoriter. Via jobbet på Sats “hittade” jag fina, fina Jenny som bl.a har Yin Yoga där. För mig är det ren magi att få vara med på hennes klasser. Jag blir lugn, mjuk och full av ny härlig energi varje gång.

I dag låg denna fina lilla lapp och väntade på mig när jag med andan i halsen kom direkt från sista coachjobbet. Då kan man ju inte annat än bli lycklig ända in i hjärteroten!

 

IMG_4475hjarta

Om du har Sats-kort så prova gärna! Passar alla! Kanske särskilt löpare. 🙂
Om inte så har Jenny en ny kurs från den 17:e augusti. Jag vågar lova att den är värd att gå upp i snorottan för!
(Och nej, jag är inte sponsrad nu heller…)

Kram från Ingmarie.

4 Comments

 1. Det ser så härligt ut med yoga, speciellt ute i gröngräset!
  Men om jag skulle lyckas få tummen ur och börja med yoga skulle det nog krävas något organiserat. Jag tycker det är svårt att upprätthålla goda vanor på egen hand, och det oavsett hur bra jag mår av de goda vanorna. Undantaget är löpning. Vilket ju är en himla tur!

  • Ingmarie

   Jag började med organiserad yoga en gång i tiden jag med. och jag gör fortfarande! älskar att liksom bara “parkera” mig och “få”. När jag gör själv har jag oftast en plan men ibland går jag helt efter vad kroppen vill. 🙂 Men jag gillar också att leda andra! Mitt tips är att du anmäler dig på en kurs som verkar bra! Kolla upp läraren, be om att få provtesta och ge det sen en termin eller något. lycka till!

 2. Håller helt med! Yogan har räddat knoppen flera gånger. Försöker komma ihåg det nu när det känns trögt att upprätthålla rutinerna.

  • Ingmarie

   Precis! När man egentligen inte vill så är det troligtvis då man behöver det som mest. 🙂

Comments are closed.