Halmstad Triathlon 2017

Just nu begriper jag inte ens hur jag ska orka få på våtdräkten i morgon. Ännu mindre begriper jag hur jag ska orka simma och springa. I minst 19 km. Jag hoppas en natts sömn ska göra underverk…

Men jag är tacksam, glad och jättenöjda över dagen. Precis som förra året blev Halmstad triathlon en succé! Helt utsålt och alla jag snackade med (och de var en del) var supernöjda! Vädret hade stillat sig och det var absolut perfekt för fysiska aktiviteter. T.o.m Nissan höll sig väldigt stilla.


Det är många intensiva timmar men allt flöt verkligen på superbra!



Förste man ut på 11.3 löpningen. Fyra varv på vår fina bana.😀

Och han fortsatte leda hela loppet och vann precis som förra året.

Tvåan och ettan på damernas 11.3

 

Men för att det ska bli bra gäller det att hela tiden ligga minst åtta steg före. Jag och Micke möttes tidigt, tidigt i morse och fortsatte vårt löpbane-byggande.

Hann t.o.m plåstra om en hemlös stackare innan det var dax för funktionärssamlingen. Faktiskt en av de mest kritiska delarna vid såna här arrangemang för man kan aldrig vara helt säker på att alla kommer. Vilket de inte gjorde heller men det löste sig hyfsat bra ändå för vi hade både en plan B och C. Och en D och E.

Ulf och Staffan var förcyklister. En för herrarnas sprint och 11.3 och en för damernas samma klasser. Rättvisast tycker vi.


Under själva tävlingen var det hyfsat lugnt och vi jobbade på bra även efter för allt som satts upp ska ju liksom plockas in också. Inte en snitsel får finnas kvar! Och ingen stackars funkis eller tävlande får glömmas bort någonstans. 

Det är som jag skrivit många gånger förut otroligt nyttigt och lärorikt att vara på den “andra sidan”.  Man uppskattar tävlingar man är med på själv på ett helt annat vis när man vet vilket otroligt slit som ligger bakom. Bakom varenda liten detalj från vatten att dricka, bajamajor och ordentliga banmarkeringar till hejarop, medalj och after race-service ligger massor av planering och arbete.


Funktionärerna utmed banan var fantastiska och ska ha jordens största medalj! Och tack alla ni som hjälpt till både före och efter. Guld värt och allt vore omöjligt utan er! Extra tack till Micke. Det är en ära att få jobba med dig.🙏🏻

Hur kul det här än har varit så är jag som sagt var tveksam till om det är en vidare smart laddning inför morgondagen… Men det är som det är och jag kommer absolut göra mitt bästa och se till att ha skoj! Leka själv är trots allt roligare än att titta på när andra gör det.😀

Kram från Ingmarie