Maidens reserve, delfiner, muskelbygg och sköna poser

Bara några kilometer från huset vi bor i just nu ligger Maidens reserve. Ett stort naturområde precis vid havet med vita fina stigar och vägar kors och tvärs i en härlig röra. Ffa är det ruskigt kuperat. En del backar är det nära på att jag inte kommer uppför. Ner kommer man ju liksom alltid.😜 Fick inte till någon bra backbild så du får helt enkelt bara tro mig.

Längst bort kan man välja om man vill kämpa med backarna även på tillbakavägen eller om man vill kuta på platten. Jag valde det sistnämnda. Där finns nämligen även ett vattenhål för även om molnen fortfarande var där så blev det härligt svettigt som attan.

Men de försvann, molnen alltså, och då finns det nästan bara ett ställe man (läs jag) vill hänga på i eller jämte. Ja du fattar nog…😍

Koombana bay är känt för att vara poppis för delfiner och det finns ett Dolphin Discovery center där man kan lära sig mer om dessa fantastiska djur.

Det här är fria, vilda delfiner i öppet hav som inte får röras. Matar man dem får man betala 4000 AUD! De kommer frivilligt in till kanten om man har tur. Precis som det ska vara för djur är inte till för att ”underhålla” eller utnyttjas av oss människoknytt.

Vi har fixat trädgården också. Och gymat så svetten runnit och musklerna svällt. Eller åtminstone användts väl.

Det här är förresten en väldigt bra (yin) yoga-pose för ryggen. “Supported bridge”. Se bara till att bolstret/klossen/rullen ligger långt ner. Typ vid svanskotan. Dvs inte i ländryggen.

Och den här kallas skönt soffhäng i kvälls-solen.

Kram från Ingmarie

6 Comments

  1. Ni ser ut att ha det riktigt härligt 🙂 Men visst är det störigt med backar – man försöker fånga på bild hur branta de var, men på bild ser de inte det minsta branta ut!

  2. Ni verkar ha hamnat i pradiset. Vad är temperaturen i havet och på land? Har du någon som kan göra dig sällskap på löpturerna? Känns allt säkert?

    • Ingmarie

      Jag äääälskar det här! Fjärde gången jag är i detta landet och totalt blir det över 1 år. På den tiden har jag sett en (!!!) farlig orm. Och fått gå upp ur vattnet några gånger pga hajar. Kanske jag stött på någon farlig spindel med utan att veta om det… Man måste såklart vara försiktig men jag känner mig inte särskilt orolig faktiskt. Eller så är jag naiv. 😉 Mellan 20-30grader i luften i snitt men vågar inte svara på vattentemperaturen. Funkar simma utan våtdräkt 30 min utan problem i alla fall även för en fryslort som mig. 😉

Comments are closed.