Hemfärd, insikt och tips

Det här att åka bort på en mini-weekend är bra härligt alltså. Särskilt när den är en fin present! (Och därmed “gratis”. T.o.m tågresan har varit “gratis”‘ för vi har åkt på poäng.😍)

Det känns som att jag hunnit med att uppleva en vansinnig massa och har varit borta jättelänge! I verkligheten är det ju bara lite mer än ett dygn och mesta tiden har jag verkligen bara slöat och liksom tillåtit mig själv att bara vara utan krav på någonting förutom att göra det jag känt för.

Kuta på nya platser är nästan alltid inspirerande och kravlöst. I alla fall när man hittar så fina löpvägar som jag gjorde i dag!

Vi softade verkligen in i det sista med lunch, soffhäng och en (försenad) tågresa innan vi var tillbaka i 08a land och tempot där. Varje gång jag är i city så slår det mig hur tacksam jag är över att bo i Bagarmossen. För även om det bara är en 20 minuters färd med tuben så är Bagis som en helt annan världsdel. Ganska häftigt egentligen!

Jag känner och tror att den här lilla resan kom precis i rätt tid och att den varit ett steg i rätt riktning efter att min kropp så bestämt sa stopp. För jag har verkligen förstått att det är precis det den gjorde. Och den gjorde det i god tid så jag inte skulle ha en chans att bita ihop längre och åsamka mig själv ännu större skada. Den är så himla smart!😍 Att yoga och meditera är ingen “garanti” för att leva ett för evigt lyckligt och harmoniskt liv eller klara av vad som helst. Vi är ju som sagt var bara människor. Men jag tror bestämt att de gör att man blir lite mer lyhörd och lite mer ödmjuk, att man accepterar enklare och kanske även återhämtar sig fortare efter de nedförsbackar livet bjuder på. Åtminstone för mig. Yoga-Jona har skrivit en mycket bra text om yogafilosofi här för den som vill lära sig mer. ❤️

Vill som avslut även slå ett slag för detta Podd-avsnitt med YogaWifeInLife och Jenny Boström. Mycket bra om att (inte) räcka till, att inte orka, om prestationskrav och om att överprestera men också om less is more och #såjävlatillräcklig. På slutet får man även en fin meditation.

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. Du har säkert tänkt tanken själv; om jag skulle byta jobb inom landstinget och ta något lugnare än akuten? Springa, simma, yoga, gymma,- blir det inte lite väl mycket med tanke på allt du råkar ut för? Du skriver själv “I längden funkar det antagligen skitdåligt att leva turbo-liv 12 månader/år”. Där tror jag du har rätt. Snälla, var rädd om dig och ta det lugnt! Allt tar sin tid, det finns inga snabba quick fix inom hälsa och motion.

  • Ingmarie

   Tack! Jodå. Jag har tänkt och fattat. 🙂 Mitt jobb var dock inte så här innan. Det är de sista månaderna som det blivit tokigt. Samtidigt som jag tränar mindre. Kanske därför jag upplever det som extra jobbigt? 😉 Skämt å sidor. Utan träningen hade jag antagligen brakat långt innan. Det är ett systemfel som ingen mår väl av. jag är inte den enda drabbade. Och jag vet att allt har sin tid och att man måste ha tålamod. 🙂

  • Ingmarie

   Rekommenderas! Nu vet jag ju i och för sig att du är en mästarinna på det där redan. 🙂

Comments are closed.