Klasstester

På många sätt är jag en vanemänniska. Det är nog flesta av oss förresten. Men jag älskar också att testa nytt. Som t.ex träningspass. Sats har jag vet inte hur många olika att välja mellan i alla möjliga former och längder. Vissa finns kvar år efter år. Andra är mer på besök och försvinner efter ett kort eller långt sådant. Besök alltså. En del har jag själv utbildning i men jag har nog inte ens testat hälften av alla de andra som finns men i dag blev det åtminstone två till.

Groovy pilates och Hot strong and flexible.

“Groovy Pilates baseras på originalprinciperna för Pilates men är sammansatt i ett nytt, fräscht och trendigare format. Groovy Pilates är mer krävande och intensivt jämfört med andra Pilates-pass, och det är koreograferat till medryckande musik för att pusha dig att ge det lilla extra.”

“Hot strong and flexible är på 30 eller 60 minuter! ( Har dock inte hittat någon 60 min. ännu.) Med endast din egen kroppsvikt förbättrar du både styrka, rörlighet och balans, samtidigt som du får jobba upp pulsen, bli svettig och träna igenom hela kroppen. Musiken är anpassad för att peppa dig genom passet och vår instruktör leder dig genom övningarna. Klassen genomförs i värmesalen, så låt dina skor stå hemma, men kom ihåg handduk och vattenflaska.”

Så här tyckte jag:
Båda klasserna var roliga med bra musik. Övningarna var hyfsat enkla rent koreografimässigt samtidigt som jag vet att ju mer man går på en klass ju mer kommer man kunna ta i när man s.a.s vet vad som väntar. Groovy Pilates var en riktigt bra genomkörare för magen. Känner jag inget i morgon så gör jag det aldrig. Denna klassen finns även i hot sal och för mig hade det varit ännu bättre

Hot strong bla bla var helt ok men lite för kort tycker jag. Hade jag inte varit uppvärmd och på g innan hade jag nog upplevt den som helt värdelös. Extra plus att vara i värmen såklart!

Sammanfattningsvis var båda bra men ingen av klasserna hade på långa vägar räckt som “enda träningen” för mig.

Löppasset gick i hemtama hoods. Det är verkligen vackert ute nu!  Sprada-säsongen har börjat “på riktigt” nu (enligt mig) och faktum är att vattnet är varmare än luften. Ungefär så här går det till.

Kram från Ingmarie