Blandade dagar

Resan till Sundsvall är redan slut för min del. Plikten kallar redan i morgon så jag har tagit tåget hem igen. Sorg är jobbigt och tärande men samtidigt så tänker jag att det betyder att man fått uppleva det motsatta. Glädje och lycka.

På något vis har det ändå varit väldigt fina dagar. Vi har verkligen försökt göra det bästa av situationen och jag tycker vi har lyckats väldigt bra. Vi bodde alla på Södra bergets hotell och även om vi är lite missnöjda med både rummet (pyttelitet) och servicen (bl.a missades städningen och servicen var kass) så var gymet, friluftsområdet med alla fantastiska löpspår och utsikten oslagbara!

Fredagslöpning (delvis) med Anders, Maja och Mattias. Massor av olika spår att välja mellan.

“Målområdet”. Väldigt många (elit)skidåkare som är där och kör!

 

Utsikten från gymet

Omöjlig att låta bli!

Vid Kvissleby någon mil söder om Sundsvall finns fina Dyket. En perfekt liten sjö att simma runt i.

Men det blev inte lika långt som i dag. 6000m gnetade jag ihop i Himlabadets fina (och varma) utomhusbassäng. Om jag inte räknar helt tokigt blir det 120 längder.

Det finns så väldigt mycket fint och bra i och runt Sundsvall! Genom åren har jag ju varit här en hel del. Framförallt i Njurunda. Det är omöjligt att berätta om allt utan att skriva en hel bok men några matställen som är värda att besöka är t.ex. Udda Tapas. Vi toknjöt av allt det goda i går kväll!

Några av alla de rätter vi åt.

Liksom Tant Anci & Fröken Sara där jag och Anders åt en sen lunch i dag.

Ett ställe som är väldigt vackert och väl värt ett besök är Svartviks Herrgård.

Nu var ju vi där på “oskojigheter” men de har bland annat ett museum där man kan få veta allt om bowlingens historia! Betydligt intressantare än vad det kanske låter. De har även en konstbutik och man kan både äta och fika där. Ett bra ställe att torka tårarna och känna livsglädje på.

Vill du uppleva lugn och stillhet så rekommenderar jag ett besök till Mjösunds begravingsplats. Den har t o m blivit framröstad som en av Sveriges vackraste och jag förstår varför.

Södra berget är som sagt var oerhört fint och nästan ett måste om man besöker Sundsvall. Har man tur kan man få uppleva riktigt coola solnedgångar.

 

Kram från Ingmarie