Gym och det där med munskydd

Det finns de som undviker att gå till gym nu och jag vet att en del t o m tycker att de som gör det är en knäppskalle.

Jag tillhör i så fall den där knäppskalle-kategorien men det är ok. Dels är jag där när jag jobbar (mest Indoor-running pass) och dels är jag där för att träna själv och det kommer jag fortsätta med så länge det är öppet oavsett vad folk tycker om mig. För att jag ska palla mitt jobb är detta en nödvändighet (dock ingen garanti) och utegym i all ära men det är inte samma sak. Särskilt inte under vinter-halvåret…

Där jag tränar är det väldigt bra säkerhet och ordning. Faktum är att jag känner mig helt trygg när det gäller att förhindra och minska smittspridning. Gott om plats, folk visar hänsyn och alla är noga med att rengöra efter sig. Det finns handsprit och rengörings-medel på oräkneliga ställen.

På tal om jobbet.
Det är så här vi är klädda för det mesta. Ja det är svettigt som attan och ja det är kämpigt på i princip alla sätt och vis…

Att ha på munskydd i massor av timmar är fruktansvärt jobbigt. Andas in koldioxid och få för lite syre är inte hälsosamt någonstans. Jag har aldrig huvudvärk annars men nu har jag det varje gång jag jobbar. Det är väl därför så få, om ens någon, ute i “det vanliga” samhället klarar av att ha det utan att pilla, flytta och ta av/på det stup i kvarten. Dessutom utan att tvätta och sprita händerna före och efter. En hantering som dels gör munskyddet verkningslöst (om det nu ens var funktionellt innan) och dels riskerar man sprida både det ena och det andra ännu mer. Jag blir arg och provocerad när jag ser hur de “används” av folk men ännu har jag lyckats hålla tyst.

Håll avstånd, tvätta händerna, ät  extra D-vitamin, zink och C så klarar du dig väldigt bra. Måste du av någon anledning ha munskydd så pilla inte på det, återanvänd det absolut inte och släng det på ett säkert ställe.

Kram från Ingmarie