Tuff och rolig lördag

Det där att gå utanför sin comfort-zone kan vara lite läskigt. Det är ju en sak att göra det när man så att säga bara gör det med sig själv genom t ex intervaller, men en helt annan när man gör det med andra. I alla fall för mig. Jag har inga direkta problem med det egentligen men är det utanför comfort zone så är det.

I går frågade mina swimrun-kompisar Åsa och Veronika om jag ville hänga med dem i dag på havs-sim och intervaller. Jag tackade förstås ja direkt. Jättehärliga tjejer och av erfarenhet vet jag att deras sällskap är väldigt skoj!

När jag sa ja visste jag dock inte att havssimmet skulle ske tidigt på morgonen. Dvs när det är bra mycket kallare och jag liksom inte få igång kroppsvärmen. (Jo då jag vet jag kan bada isvak men det är en helt annan sak!)

Men jag är inte den som bangar för en sån sak och dessutom var jag nyfiken på hur det skulle vara. Fördelen att simma tidigt är också att havet är mycket lugnare mot senare på dagen när vinden tilltar. (Det gör den i princip alltid.)

Det var fantastiskt!

Det blev inte jättelångt, ca 1 km, och ja, det var kallt. Jag skakade och huttrade genom hela frukosten och ända tills vi värmt upp inför intervallerna. Sen frös jag inte längre och har inte gjort på hela dagen. Intervallerna var skitskojiga och skitjobbiga. På pappret lät det inte så svettigt men jag lovar, det var det!

5 x (2 min + 3 x30 sek) out and back. Dvs man skulle kuta 2 min. bort och sen tillbaka på 3 x 30 sek.

Vi blev i alla fall lika trötta alla tre…

Och glada!

Vi avslutade med 50 min bra gymträning. Just där är undantaget att man inte behöver ha munskydd när man tränar så det är bara att gilla läget. Jag är väldigt bra på att “fuska” med det. Ärligt talat så gör det ju ingen som helst nytta ändå. Särskilt inte med tanke på hur man flåsar dem fuktiga på nolltid. En del har dessutom bara några små tygstycken vilket är helt meningslöst. Nåja, bara gilla läget som sagt var.

Nu på eftermiddagen beslöt jag mig för att vara med på ett “Functional training” pass tillsammans med mina utflyktsvänner. Tyckte det lät som ett lagom pass. Funktionell träning liksom. Perfekt efter en hård f.m.

Vi var hellurade! Det var ett extremt tufft HIIT pass med 13 olika övningar som körde 45 sek. i 3 omgångar. Uppvärmningen bestod av att göra burpees varje gång ACDC sjöng  “Thunder” i sin låt. Det var liksom där ribban las.

Det var jättekul och han som hade det, en skotte, är fantastisk! Superbra musik och bra övningar. Rolig är han också!

Det bra var att direkt efter var det 40 minuter med “stretch & relax”. Ett perfekt sätt att avsluta träningsdagen på!

Kram från Ingmarie