På villovägar och “faced my fears”

Förutom en massa olika träningspass att välja på här så finns det också en himla massa löpvägar att välja på. Ofta bygger jag ihop olika rundor men som grund finns en jättebra karta på markerade vägar på allt från några kilometer till över två mil.

Rundorna är markerade i olika färger som är hyfsat enkla att följa.

Om man inte springer i sin egen lilla värld och plötsligt inser att man inte sett några målade stenar på ett bra tag vill säga.. I stället för ett kort pass “råkade” det bli nästan två timmar för mig i dag pga just det. Men det bra är att även om man är på villovägar så är det enkelt att hitta tillbaka. Man är liksom inte “vilse”. Det kan dock bli rejäla omvägar för en väg som verkar gå tillbaka mot Playitas och havet kan ju plötsligt svänga av åt helt fel håll och göra världens kringelikrokar innan man är på rätt håll igen.
Men hellre lite för långt än för kort tänker jag!

En liten söt staty nere vid strandpromenaden

Jag kom därför  lite sent till min “sim-dejt” i havet med Veronika och Åsa men de var snälla och väntade. Det blåste rejäla vågor och jag vacklade rejält om jag skulle våga. Jag har inga problem med vågor när jag väl är i, tvärtom tycker jag det är kul att simma i dem, utan det är det där när jag ska i och ur som skrämmer mig. Det kommer högst troligt av den fruktansvärda tumlingen i Australien då min ena axel hoppade ur led. Nu är Åsa och Veronika inte “bara” jäkligt duktiga swimrunners och allmänt trevliga människor. De är även otroligt hjälpsamma och empatiska så med deras hjälp kom jag både i, simmade och upp igen! Jag verkligen “faced my fears” och med små steg ska jag nog komma över det mer och mer. Kanske helt om det vill sig väl!

Vågorna kanske inte ser så stora ut men jag lovar, det är ett himla sug i dem!

Vi simmade en gång till men då i bassängen. Riktigt bra pass!
Insim 300 m sen 3 x (2 x 50m + 2 x 300 m + 1 x 100m)

Simning är väldigt socialt och jag kommer sakna deras sällskap jättemycket när de drar i morgon. Bara hoppas det kommer någon ny simkompis!

Kram från Ingmarie