Extra mycket fredagsfys

Jag fredagsfysar alltid (liksom måndag-tisdag-onsdag-torsdag-lördag-söndag) men en helt ledig fredag betyder extra mycket tid till fysträning, eller hur? I alla fall när jag får välja och det får jag ju tack och lov.

Började med intervaller. Nu går det äntligen att springa på alla slingor så jag körde mina vanliga rundor vilket innebär “rolling hills” mest hela tiden. 4 x (5-3-1) minut. Skitjobbigt! Jag blev verkligen helt slut.

Men lite (vego)mat och en snabbsiesta (20 minuter) på soffan så var jag pigg igen. Tog mig till gymet och kände mig som en mindre variant av Hulken. (Både storleks- och grön-mässigt. Haha!) En timme höll jag på och som alltid är det i princip non-stop. Visst har jag sagt att jag tycker gym-träning är skoj?

Trots att jag så sent som i går skrev att jag undviker att simma på Forsgrenska så gick jag ändå dit i dag för att göra just det. Anledningen var helt enkelt att det ligger väldigt nära Sats Sofo och det gjorde att jag sparade minst 30-40 minuter mot om jag knatat till Eriksdalsbadet. Jag hade tur för det var bara två till på “min” bana. Kände mig som en bulldozer när jag vevade på så jag är tveksam till om de tyckte det hade lika mycket tur… Haha!

Har du fredagsfysat?

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Fredagsfys igår blev en dryg timmes asfaltslöpning på strandpromenaden. Den myckna asfaltslöpningen börjar kännas i lederna. Passar därför på att lägga in årets vårfasta och endast köra lågintensivt några dagar.

  För övrigt ser man nu att spanjorerna väljer den skuggiga sidan av gatan……ett vårtecken säkert som något. Ser fram emot att någorlunda torrskodd kuta på mjukare underlag efter återhämtnings-uppehållet. Längs floden och upp på kullarna brukar vara fina löp 😉

  • Ingmarie

   Fattar. Isen, rullgruset och asfalten har snudd på dödat mina fötter. Bra att du har alternativ till strandpromenaden! Även lågintensivt på hårt sliter ju. I alla fall på mig. 😀
   Är allt lite avis på värmen…Här är det jättekallt och ska snöa! :-O

   Hur länge fastar du? Jag gjorde det mycket förr men pallar inte längre.Mår inte väl av det helt enkelt. Brukar dock köra lite “periodisk” fasta. Träna innan frukost t ex.

   • "Herr" Johansson

    Jag kör en 5-dygns “vattenfasta” ett par gånger om året. Känner ingen som helst hunger, men nedsidan är att det rentutsagt är supertråkigt att inte äta. Belöningen kommer när jag bryter fastan, för då smakar mat riktigt riktigt gott under flera dagar framåt.

    Har tidigare försökt att kuta (och lyfta tungt) fastande. Vet att andra har vittnat om fantastiska upplevelser/prestationer men för mig funkade det inte bra. Tycker då det är bättre att återhämta hela kroppen och sedan få känna de garanterat lätta benen efter en rejäl “bränsle”-påfyllning istället.

    Varför håller jag på så här då? Den som gör en nätsök på fasta kommer att få sig till livs en hel drös med hälsofördelar. Om så bara en bråkdel av dom är sanna, är det helt klart värt besväret att inte äta under några få dagar om året. Huruvida jag mår bättre av fastandet går tyvärr inte att svara på, eftersom jag omöjligen kan veta hur jag mått om jag inte fastat 😉

    • Ingmarie

     Att fasta är bra för de flesta finns ingen tvekan om! Så fortsätt med det!

Comments are closed.