Backar och flådig utflykt

Backar alltså! Jag gillar inte korta som jag ”måste” sprinta uppför (dör mjölksyredöden direkt😱) men ge mig långa, sega och jag går igång på alla cylindrar! Som t ex Hammarbybacken.
Har ju mitt varv på 2 km med två gånger upp och lika många ner som jag på något underligt vis älskar!. Oavsett hur lugnt man tar det så suger det i benen kan jag lova! Eftersom det var ett tag sen sist, och eftersom träningsvärken känns i benen sen i söndags, tänkte jag bara ta två varv plus dit och hem-spring (vilket är ytterligare ca 40 minuter) så tänkte jag att två varv vore lagom. Det blev 3,5 för jag kände mig tokstark och det var både varmt och soligt. Dvs riktigt Ingmarie-väder 🤩☀️.

“Barnbacken”. Fråga mig inte varför den heter så för den är åtminstone ingen barnlek att ta sig varken upp eller ner för.🤪

För ett tag sedan öppnade man en slags äventyrspark i backen med bl.a klätterpark, “Mountain coaster” och “Mountain Tube”. Är inte riktigt säker på vad jag tycker om det faktiskt. Såklart bra om folk är ute och hittar på saker men det är plötsligt väldigt mycket dånade maskiner, traktorer/fyrhjulingar som kör upp och ner så sand och grus yr och mindre med grönområde.

Efter lunch tog vi oss med SL:s hjälp (tub – buss- rälståg) till flådiga  Saltsjöbaden och checkade in på (ännu flådigare) Grand hotel. Tror vi ska stå ut här några nätter…😀🥳

En långpromenad tog oss förbi hus man inte fattar hur ,an skulle ha råd med att betala ens för handtaget till grinden. Vi gick även förbi och runt pampiga Uppenbarelsekyrkan  som tyvärr var stängd. Trist. Hade ju varit kul se hur den ser ut inuti! Betalar ju faktiskt min kyrkoskatt ännu så länge…

Lite spöklikt och scary på något vis på vissa ställe.

 

 

 

 

 

Målet var Saltsjöbadens centrum vilket inte alls ligger i Saltis utan flera kilometer därifrån vid “Tippen”. (Ja det heter så.) Väldigt oflådigt i jämförelse men vi hittade både mat och vin som vi drack på “internationellt vis” (dvs i dricksglas) lite senare. 🥳

Och jodå, jag har badat också. Något annat vore väl obegripligt!?😆

Kram från Ingmarie

16 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Minns Gunde Svan och hans intervjuobjekt kutade uppför Hammarbybacken i ett av hans teve-program, och till och med han stånkade betydligt på slutet. Har sedan dess gått och tittat lite snett på Hammarbybacken. Som utmaning alltså.

  Kört mina backintervaller på jämförelsevis beskedliga Johannelundstippen. Kanske är det dags nu att ge sig i kast med H-by, trots att den är typ 3ggr högre…hmm 😉

  • Ingmarie

   Prova! Jag kör “barnbacken” upp sen ner till Hammarbyskogen på andra sidan och sen samma tillbaka. = ett varv. 🙂

   • "Herr" Johansson

    Precis vad jag gjorde.

    Hade ändå en mellandag igår och kunde göra lite vad jag ville. Så varför inte passa på att förvandla utmaningen till en erfarenhet? Blev “bara” ett varv den här gången, men kommer att cykla dit igen, och då……..

    Måste därför än en gång tacka dig för såväl information som inspiration till ett nytt “löp-skoj” 😉

   • "Herr" Johansson

    Precis vad jag gjorde.

    Hade ändå en mellandag igår och var fri att göra lite vad jag ville. Så varför inte passa på att förvandla utmaningen till en erfarenhet? Blev “bara” en uppochner-runda den här gången, men kommer att cykla dit igen, och då……..

    Än en gång ett stort tack dig för såväl information som inspiration till ett nytt “löp-skoj” 😉

     • "Herr" Johansson

      Stördes inte av det men som den egoist som jag faktiskt är, hade det ju varit jätte”toppen” att ha stället för sig själv.

      Såg att det är Skistar som driver verksamheten, och de behöver säkert snurr på anläggningen mer än några få veckor om vintern för att gå ihop ekonomiskt.

      Sedan verkade folk ha kul, å glada människor är aldrig fel 😉

     • Ingmarie

      Helt sant att glada människor aldrig är fel! Hoppas de slutar köra med traktorer, fyrhjulingar och andra fordon där bara. 🙂 Glada människor gillar jag kan vara utan både avgaser och oljud. 😀 (har f.ö svårt tänka mig att du är egoist. 🙂 )

 2. Kul, då var du ju hemma i mina kvarter 😊. Vi har en slalombacke i Saltis också – som mynnar ut i vattnet. Men den är inte lika lpng som Hammarbybacken förstås.

 3. Ja, just ja. Du får komma upp och springa Stockholms brantaste till våren. Tre varv i Hammarbybacken. Det var det värsta jag någonsin gjort men det var ett kul arrangemang.

 4. Anna

  Du får visa mig den där backen nästa gång jag kommer till Sthlm. Måste ju bli ganska snart då ju..,

Comments are closed.