Rygga-löp och vild bassäng

En väldigt bra grej med att springa med ryggsäck, kanske extra mycket nu när det blir kallare och den blir tyngre och tyngre, är att när man tar av den och springer utan känns det plättlätt! Särskilt om det dessutom är på löpband som när jag coachar. För ja, det är lättare på löpband för i princip behöver du ju bara lyfta på fötterna.🤪 Du behöver ju liksom inte förflytta kroppen framåt som när du springer ute. Därmed inte sagt att det inte kan vara bra och jobbigt! Är farten hög och/eller bandet lutar kan det bli riktigt tufft men aldrig lika mycket som ute.

Nackdelen med rygga är väl just att det blir tungt och steget sämre vilket ev kan öka risken för skador. (?) jag varken vill eller rekommenderar att man gör det alltid!

Jag passade på att springa med ryggan både före och efter dagens (jobb-löp)pass (på band) så det blev bra blandning av båda varianterna!

Hade helt glömt att det är höstlov men blev snabbt medveten om det när jag skulle simma.😱 Folk kan varken läsa eller bete sig verkar det som och vad badvakterna gjorde har jag ingen aning om. Den ( ja en) syntes inte till mer än vid lekdelen. Grejen var bara att folk verkar tro det är lek lite var som helst. De få crawlbanor som finns (två ynka eftersom alla andra är bokade av föreningar efter kl 15) förvandlades till både hopp-lek- och slö-bröstsim. Det är då jag kör extra mycket med fenor och paddlar/dolme för det gör att de flesta fattar.🤪 Och ja, jag sa ifrån också helt enkelt eftersom det är en säkerhetsrisk.

Kram från Ingmarie