En annan miljö

Att flytta från 08-land till lilla Åhus är såklart en gigantisk omställning. Från trängsel, stress, ljud, ständigt ljus och högt tempo till dess absoluta motsats. Gott om plats, lugnt, tyst, mörkt och långsamt. Vi visste ju detta och har därför helt frivilligt valt det. Ännu känns det mest bara väldigt, väldigt skönt. När/om lappsjukan kommer så är det bara att åka in till Kristianstad eller Malmö. Det går snabbt för (nästan) allt är ju nära i Skåne. Haha.
Sen tar det max fem timmar till Stockholm med tåg, ibland inte ens fyra, och till Köpenhamn drygt två-tre så möjligheterna är snudd på oändliga.

När jag springer i skogen här jämte är det egentligen ingen stor skillnad mot Nackareservatet för där var också tyst och gott om plats. Framförallt var där väldigt många fler backar! Här på den sidan ån vi bor är det små gupp emellanåt. Men det finns backar! Bäst är att det (ännu så länge) inte är någon snö och att det är modd- och isfritt.

På gymet är det som på de flesta gym. Vissa tider jättelugnt och vissa tider knökfullt. Jag gillar båda! I dag var jag där så jag blev klar precis innan ruschen.

Den stora skillnaden är nog mer “allt annat”.
Det är ingen trängsel i butikerna, gatan genom stan (den är förvisso pytteliten) kan vara helt folktom, man kör bil lugnt, köerna är minimala, det är mörkare för gatlampor och neonljus är färre, det är tystare (antagligen för att det mesta är stängt efter kl 18) och de butiker/restauranger som finns är verkligen lokala. Med undantag av ICA, Coop, Willys, några bensinmackar och apoteket så är de flesta egna små företag utan en stor kedja bakom sig.

Vad jag tycker om detta om några månader vet jag inte men just nu tycker jag det är jätteskönt! Jag vet också att hela Åhus kommer vara proppat med turister från maj till september så det gäller kanske att passa på att njuta och försöka bli “uttråkad” av det lugna.

Kram från Ingmarie