Slutkörd

Rubriken låter värre än den är. Jag är slutkörd på ett skönt vis!

Det blev sent hem från jobbet i går vilket gjorde att det blev en ganska sen start på denna (lediga) dag. Jag har dock slutat bli stressad av det. Förr nästan skämdes jag om jag sov längre än till klockan åtta och tyckte hela dagen var förstörd. Helknäppt – jag vet!
Man hinner det man hinner och jag hinner nästan alltid mer än jag tror. I dag med.

Vädret hjälper helt klart till att ge mig ännu mer energi än normalt.
I går var det verkligen solskens-löpning!

Samma i dag och dessutom mycket varmare! Vi har haft två-siffrigt här och det behövdes inte ens några vantar. Då är det varmt. Dock har det varit lite blåsigare vilket verkligen märktes när det blev motvind. Skyller på den för att jag blev så galet trött. Verkligen snortrött! Så där så jag nästan stapplade på nedjoggen hem. Ändå sprang jag varken snabbare eller längre än jag brukar. Tror jag. Har i ärlighetens namn noll koll på hur långt jag springer eftersom jag räknar nästan allt i tid. 12 + 10 + 8 + 6 + 4 + 2 min. intervaller + upp- och nedjogg.

Blev nog inte direkt piggare av gympasset heller även om det gick väldigt bra! Känner mig stark och gillar (såklart) att jag kan lassa på med ännu lite mer vikter. Helt klart är det en myt att man inte kan bli starkare bara för att man blir äldre. Precis som det är en myt att man inte kan bygga muskler och bli starkare om man är vegan. Det är nästan alltid den första frågan jag får när det kommer fram att jag inte äter animalier. “Var får du ditt protein ifrån?”
Helt ofattbart att folk inte lärt sig mer. Det är ju 2023 och det finns inte bara oändligt mycket information om vego-kost utan även oräkneliga elit-atleter som är veganer.

Förutom belöning med mat, en liten tupplur, fylld kyl, ett nystädat hem och en tom tvättkorg, allt fixat av oss för vi har varken någon betjänt eller robot(-dammsugare) så har jag belönat mig med det allra bästa av de bästa. Ja du vet…

Det är fascinerande hur havet ändras från en dag till en annan! I förrgår var det så grunt att jag hade nog kunnat gå till Danmark. I dag blev det djupt direkt. Supercoolt! Ändå tror en del folk på att månen och naturen inte påverkar oss. En del tror t o m att vi kan styra naturen. Vad jag vet så har det hittills aldrig slutat väl.

 

Resten av denna kväll ska jag chilla. Eller nej. Vi hade ju ingen betjänt så det blir nog jag/vi som får hänga upp sista tvätten. Men det gör jag så gärna för hur det än är så är det ett stort privilegium att ha tvätt att tvätta och ett hem att städa. Lätt att glömma bort…
Samma med att känna sig slutkörd. Visst kan man vara trött ibland men det är antagligen ändå inte i närheten av hur många andra människor har det. Jag är det för att jag har lekt. Inte för att jag tvingats leta efter mat och vatten, gräva i ruiner, slava, av sjukdom eller ens hårt fysiskt jobb.

Så egentligen är rubriken bara lurendrejeri.

Kram från Ingmarie