Skåneleden SL 4

Om man startar vid Brösarp, följer Skåneleden över Drakamöllan till Agusa, vidare till Alunbruket, Hallamölle, Vantalängan och tillbaka till starten får man en runda som har allt från asfaltsrakor, gegga och grusvägar till hala spång, vattenfall, stegar att klättra över, slingriga stigar och oräkneliga höjdmetrar. På kartan är det bara en pytteliten ring av hela Skåneleden men i verkligheten är den 34-35 km lång. (Lyckades glömma att sätta på klockan efter ett stopp…)

Rundan tog fullständigt andan av både mitt sinne och mina benen. Så makalöst vacker, utmanande, varierande och rolig! Då är det bra!
Jag tog det väldigt lugnt för jag ville veta lite hur lång tid det tar att ta sig den sista delen av Österlen trail. Det tog mycket längre tid än jag trodde…
Liksom hela rundan gjorde! 4,5 timmar höll jag på! Men kanske spelar det roll att jag hade kutat långt i går, fick slut på vatten och bara åt en ynka liten chokladboll. Att jag är en fegis när det är brant nedför, hala spång, hal geggig lera och mycket bröte är inte mycket att göra något åt men det spelar såklart också roll…

Tror aldrig en chokladboll smakat så här gott!

Jag är i alla fall väldigt nöjd och tacksam. Kroppen (framförallt fötterna) höll fint, humöret var på topp och vädret var helt ok. Inte behöver jag ta fler steg i dag heller. Haha. Men skorna är bra nära sko-kyrkogården nu…

Kram från Ingmarie