Blandat bra & dåligt

En sak jag är både upprörd och ledsen över är hur Kristianstad kommun kunde låta en hel skog huggas ner för att i stället satsa på. att bygga industrier där. Jo det är sant! Det är snudd på skandal faktiskt! Dels skrev byborna långa protestlistor och dels finns det redan ett sånt nytt område som inte är fullt utnyttjat. Tvärtom står massor av lokaler tomma där. Absolut ingen här tycker det är en bra idé och absolut ingen fattar hur de tänkt… Oerhört trist.

Tack och lov finns det ju annan skog att kuta i men hela det där området var ofta en del av mina rundor. Just nu kvittar det nästan var man kutar för det är mest en massa moddig snö och/eller slir och halka.  Det var inte svårt att springa långsamt om jag säger så. haha! Snön lyser onekligen upp och det är bara att gilla läget och hoppas det inte fryser på så det blir en tvättbräda att springa på.

Allt är såklart inte dåligt. Det finns dock några jättebra grejer med både snön och kommunen.

Det är glashalt på vägarna men folk kör väldigt klokt och försiktigt. Mycket bra både för dem själva, mig och sjukvården. Vi har fullt upp ändå… Överbeläggningar precis överallt, även på IVA emellanåt, och ändå ska det sparas. På personal vill säga. Inte på tramsgrejer som munblöjor och värdelösa tester. Tröttsamt.

Kommunen må ha tabbat sig med Åhus-skogen men badhuset i stan är något de har fixat väldigt bra. Jag älskar det! Gott om plats, välorganiserat, bra vattentemperatur, rent, tyst och supertrevlig personal.

Kram från Ingmarie