Moab dag 3

Jag undrar allt hur mycket intryck en hjärna kan klara av på en dag. Min är i alla fall proppfull just nu så håll i hatten för nu blir det galet mycket bilder!

Vi började med att åka Scenic Driveway nr 279 till Potash Road där det finns både trails och dirt-roads. En makalöst vacker väg utmed Colorado River.

Jug handle Arch

Tågfrakt av olika mineraler

Anders tog Longbow arch trailen medan jag började med grusvägen/Poison Spider trailen (fråga mig inte varför den heter så…). Båda började brant uppför och underlaget var blandat men det kändes helt ok. Moab är ju “bara” ca 1200 m ö h så plötsligt känns även uppförsbackarna enkla! haha

Denna vägen är en av de mest populära för motorcykel och fyrhjulsdrivna “monster” och först tänkte jag nästan vända när de kom brölande. För mig känns det helt galet att ta sig fram i naturen på det viset men så tänkte jag om. Alla är ju faktiskt inte som mig och dessutom var alla väldigt trevliga och hjälpsamma. Vet inte hur många gånger jag fick frågan om jag ville ha vatten och hejaropen var fler än om jag sprungit lopp! En man skrek att “wow you are the fittest woman I´ve seen and I can´t belive you´ve run up those hills! I´ve never seen any woman running here”. Vem kan liksom vara arg på en som säger så?Själv fattar jag inte varken hur de kan eller vågar köra de där fordonen i den här terrängen.
Uppe på toppen var det platt och lättsprunget blandat med coola klippor och röd, mjuk sand. Jag sprang även en bit på den där Longbow trailen där den enda jag mötte var Anders.

Här gick det inte fort…

De här blir nog aldrig grå-blå igen..

Egentligen hade vi inte tänkt att kolla på så mycket mer men så fick jag ett hiskeligt badsug så vi åkte till Colorado River för att försöka hitta något av de ställen vi blivit tipsade om men det gick si så där så det blev inget bad. (Jag har dock inte gett upp om det!)

I stället hamnade vi i Arches Nationalpark.

Det är härifrån du säkert har sett bilder på de spektakulära röda bergsformationerna och jag har velat åka hit så länge jag vetat att det funnits. Förväntningarna var minst sagt skyhöga och allt jag kan säga är att de infriades med råge. Detta landskap är helt omöjligt att beskriva och vi konstaterade flera gånger att detta var bland det häftigaste och coolaste vi sett och upplevt. Kanske kan dessa bilder ge en liten hint.

Vi hann precis de ca 3 milen till slutet av vägen för att kunna avnjuta kvällsmaten i solnedgången. Snacka om bra tajming!

Fyra timmar var vi där och hann precis ut ur parken innan det blev kolsvart. Vi har inte hunnit se riktigt allt men vi har fler dagar och våra huvud och hjärtan hade ändå inte fått plats med mer i dag.

Och just det ja. Jag har gymat också! Det känns som jag kommer att somna ovaggad om en stund…