Nytt ställe och ny stat

Vi lämnade verkligen Moab i perfekt tid för helt plötsligt blev det snorkallt!

För att vara effektiv, och vila benen, körde jag gymet innan vi körde och det var ett bra val.

 

Faktum är att vi kört genom både regn, hagel, snöblandat och snö. Makalöst hur ett väder kan skifta så!

På vägen mot första stoppet passerade vi bl.a Wilson Arch. Undra hur många vi egentligen sett dessa dagar!?

Four Corners Monument är det enda stället i USA där fyra stater möts. Arizona, New Mexico, Utah och Colorado. Det ligger mitt ute i ingenstans. De flesta områden runt omkring tillhör ursprungsbefolkningen som funnits här i hundratals år och hela området tillhör ett större område som kallas Colorado Plateau vars natur är mestadels oländig, avlägsen och torr.
Själva monumentet är egentligen bara en platta men man har byggt upp runt om den och man kan både lära sig mer om ursprungsbefolkningen, äta local food och köpa hantverk.

Vi hade ingen riktig bild av vad som väntade men det kändes som en verklig turist-grej som man “bör” göra.
Eftersom det stödjer urbefolkningen så kändes det som en extra bra grej och det var himla roligt! Tydligen kan det vara timtals med köer och man får då bara ta 3 foto. När vi var där var det max 20 pers så vi tog väldigt många fler och väntetiden var typ 10 sekunder. Vi hade även tur med vädret för när vi var där sken solen så det sved i ögonen och när vi satte oss i bilen började det snö-regna.

Vi har sen åkt genom djupa skogar, öppna fält, blomstrande samhälle såväl som övergivna, pampiga gårdar såväl som fallfärdiga ruckel och häftiga väderfenomen.

Vi har sett rancher, snötäckta berg, uttorkade bäckar, virvlande floder, kor, får, hästar och även Chimney Rock Monument. Det är främst känt för att ha några av de största och äldsta Pueblos i sydvästra Coloroado men även för major Lunar Standstill (MLS) dvs när månen står mitt emellan de båda pelarna och som bara händer var 18,6 år.
När vi väl var där var det stängt så vi fick nöja oss med att se allt på håll.

Nu har vi landat i Pagosa Springs och jag tror banne mig vi har hamnat i ännu en pärla!

Kram från Ingmarie