Social sport

När jag började och lärde mig simma “på riktigt”, dvs crawla både i bassäng och öppet vatten, så trodde jag att simning var en av de mest osociala sporter som fanns. Vi kan väl säga som så att jag hade extremt väldigt mycket fel. Faktum är att det är minst lika socialt som löpning även om man inte kan prata exakt hela tiden. Det kan man å andra sidan inte när man ex springer och cyklar heller..

Man hinner och kan absolut prata under ett simpass och en annan väldigt bra grej är att man kan simma med andra som är både snabbare och långsammare än en själv utan problem. Även i öppet vatten. Med simning kan man kan hitta på äventyr, nöta teknik, köra intervaller, ha det som återhämtning eller som ett sätt att ta sig från A till B som i t ex swimrun. Fördelarna är massor och jag är så himla tacksam att jag inte gav upp trots att det tog evigheter innan jag klarade crawla hela 50 meterslängden på Eriksdalsbadet. Numera kan jag göra i princip hur många som helst så visst lönar sig flit!

I dag fick jag sällskap av Berta och vi simmade både längre och mer än vi tänkt bara för att det var så himla härligt och roligt!

Vi belönade oss med både jaccuzzi, solchill och god mat efteråt.

Jag har kutat också. Nere vid floden. Kände jag ville ha lite mer av The Cottonwood trees, floden och platt underlag för benen var trötta efter i går men hjärtat var lätt!

Kram från Ingmarie