Nordost

Oavsett varför jag är på ett nytt ställe så brukar jag försöka börja med att springa åt alla vädersträck för att få en liten hum om området.

I och för sig har jag redan varit norrut så för att få  upptäcka mer svängde jag österut när jag kom till  Maria Park via skogen.

Maria Park är ett före detta sjukhusområde i stadsdelen Mariastaden i norra Helsingborg. Sjukhuset hette förr Sankta Maria sjukhus och fungerade som mentalsjukhus från invigningen 1927 till 1990-talet då sjukhuset avvecklades. Samtidigt med avvecklingen bytte området namn till Maria Park och byggnaderna innehåller nu bostäder, kontorslokaler och ett antal skolor. Här finns också ett par kommunala förvaltningar, liksom Skånes Näringslivsarkiv.

Man har verkligen lyckats bevara alla fina gamla byggnader och sett till att de nya liksom passar in. Det finns kilometerlånga vackra alléer och stora grönområden. Jag lyckades missa att fotografera precis allt. Skyller på att jag hade fullt upp bara med att glo och att hitta. haha.

På tillbakavägen sprang jag förbi Nya Kungshult där vi var nära att köpa en lägenhet för ett tag sedan men just nu känns det väldigt, väldigt bra att vi hamnat där vi har på Ringstorp. Jag försöker lära mig vad alla områden heter så det är bl.a därför jag name-droppar en massa. Inbillar mig att det kan hjälpa…

Vid Östra Pålsjö tog jag mig in i skogen igen och det var ett himla bra val för ungefär då öppnade himlen sig! Trots de breda och täckande trädkronorna blev jag totalt plaskblöt och det blev minsann både sprada och swimrun samtidigt trots att jag inte var i närheten av varken hav eller sjö.

Det blev en fin pöl efter mig i hissen…

Däruppe påvåning 13 och 14 bor förresten vi!

För att bli ännu lite blötare har jag simmat också. Samtidigt som de riktiga simmarna. Vi kan väl säga som så att det märktes vem som nöter kakel oftast…

Kram från ingmarie