Hur man sightseear ett finbesök

Bästa Lisa kom och hälsade på ända från o8a-land (via lite annat) och eftersom jag ville visa henne så mycket som möjligt av stan och dess fina omgivningar (helst vill jag att hon flyttar hit med hela familjen och blir min kollega) och hon liksom jag gillar att springa så var ju valet på vad vi skulle hitta på väldigt enkelt. Löp-sightseeing måste vara den bästa sightseeingen ever!

Man hinner se och uppleva massor tillsammans, prata utan andra avbrott än något litet foto-stopp och får träning på köpet. Vi ses inte ofta men varje gång är det som det var i går och det är så himla skoj att ha följt henne från att ha varit tonåring till att bli både läkare och två-barnsmamma! Med tanke på att det skiljer sig bra många år mellan oss är jag extra tacksam både att hon vill hänga med just mig och att jag pallar hänga med henne.

Är det semester så är det så jag och Anders har lyxat med ännu ett besök på Brukets kaffebar. Jag kan avslöja att de där hummusmackorna var ruskigt goda! Kaffet också!

Som vanligt ändras väderprognosen snabbare och oftare än min hjärna hinner med och det gäller verkligen att ha en plan b,c,d,e…k.
Jag begriper verkligen inte att de så bombsäkert vet hur vädret ska vara om 30-40 -60 år men inte ett dygn framåt…?
Om de nu har rätt så ska det bli tråkväder om några dagar så trots rejäla vågor så bestämde jag mig för att simma i havet. Kan bara konstatera att precis som man aldrig ångrar ett bad eller ett träningspass så ångrar man inte ett öppet vatten sim heller. Inte ens fastän man som jag tycker de där vågorna är jätteläskiga. Men det är ju också som så att det är när man utmanar sina rädslor och nojjor som man växer, eller hur?

Kram från Ingmarie