Söndagssubstitut

Söndagar är något speciellt. Som löpare betyder det väldigt ofta långpass med efterföljande lunch och powernap. Men kan man inte kuta långpass får man försöka köra sig slut på annat vis. Det går-jag lovar.

Daniel H:s marathonspinning (vilket betyder världsrekordtid) är ett hett tips. Långa tröskelintervaller (16+18+19+23 min) är härligt utmanande och jag älskar det! riktigt. Benen svider, hjärtat pumpar och hjärnan försöker lura mig till att maska. ( Vilket den misslyckas med.) Och det är 100% svettgaranti!


Xtra toppen blir det när jag får “eget” sällskap för även om man inte snackar så mycket så ger det liksom kraft och energi när man har en fin vän som Annelie jämte sig. 


Efter det där var det grymt gott med mat. Den som inte tror man kan bli mätt på veganmat, eller ens tror det är gott, tror väldigt, väldigt fel.


Visst fick jag en liten stunds känsla av långpass-ben men eftersom cykling inte “stöter” så blir man ju inte sliten på samma sätt som t.ex löpning. På gott och ont antar jag. Så det blev ett simpass också. Trodde det skulle vara knökfullt, simtävlingar+ sportlov är nämligen ingen höjdarkombo, men tävlingarna var slut (!) och sportlovskidsen härjade där de skulle så det var massor av simplats!


Fick till både ett bra pass och fina glosögon.


Så du ser, det kan bli en grymt bra söndag trots uteblivet löplångpass. Den där powernapen missade jag dock men det var det värt! ?

Kram från Ingmarie

4 Comments

Comments are closed.