När-pärlor

Jag undrar om det bara är jag eller om det är typiskt mänskligt. Det där att man kollar på utflyktsmåls-pärlor långtbortistan. Absolut inget fel i det, jag gör det dagligen, men det är nog lätt hänt att man glömmer bort alla de smultronställe som finns i ens närhet. Sånt som ju är både exotiskt och långtbortistan för andra!

Ta tex Flaten.  Denna fantastiska oas bara någon mil söder om vår huvudstads gytter och buller. Här finns stigar, vägar, kolonilotter, klippor, stränder och en magisk sjö. Kommer aldrig tröttna på att vara där. Inte ens på vintern. Jag hojar dit på ett tjillenix och kan sen susa runt där hur länge som helst. Eller tills benen säger stopp.

 Eller tills bad- och simsuget tar över.

Safer-swimmern, badmössa och goggles var förstås med. 😊Det där var vad jag kallar en perfekt lunchbreak från jobbet. Kneget innebar förresten bl a en tur till fina Nynäshamn. En härlig pärla bara en dryg halvtimme söderut med pendeltåget. Känns faktiskt lite som att komma utomlands varje gång jag är där. Och det stället är ändå bara en pytteliten del av hela den vackra skärgårdens som finns runt omkring. Måste bestämt åka dit på en längre upptäcktsfärd. Man kommer verkligen ruskigt långt med SL-kortet!


Vad har du för smultronställe i din närhet?

Kram från Ingmarie

4 Comments

  • Ingmarie

   Spännande! Tycker du allt som oftast har när-pärlor i dina inlägg. För mig är de ju liksom exotiska. 🙂

 1. Javisst kommer man ruskigt långt med ett SL-kort, ett kort som dessutom är nödvändigt för oss löpare att alltid bära för att vi ska kunna ta oss hem. Man kommer också ruskigt långt på ett par fötter, t ex till Flaten och och när kraften finns även till Nynäshamn!

  Smultronställen? Sådana borde man ju ha massvis av. Är väl en tråkmåns men jag gillar att springa princip över allt och om det är vackert eller inte spelar inte så stor roll bara det inte är en massa trafik. Roligt att löpningen fungerar igen för dig!

  • Ingmarie

   Ja du om någon är ju också flitig SL användare! Älskar mitt kort! ( Behöver dock inget till Flaten😄) Jag gillar också springa överallt som du men ryggen gillar inte asfalt så jag är lite begränsad där…

Comments are closed.