Flygande vindar och beundransvärt projekt

Milde värld vad det fläktar på bästkusten. Farit som en vante än hit och än dit. Tacksam jag inte är en flugviktare för då vet i sjuttsingen var jag hade hamnat. Men jag har hållit mig på benen. Även på löpturen.


Det var t.o.m vågor i bassängen! Och flaggstängerna böjde sig oroväckande emellanåt. Men jag tänkte en hel del på Colting som just nu simmar runt Gotland som den första ever.  DET är vågigt. Och kallt! Min messimning var verkligen ingenting i jämförelse.


Coltings megasim är ett projekt för att bl.a uppmärksamma den försämrade folkhälsan och behovet av fler simhallar. Du kan läsa mer och följa allt här. Inspirerande och ofattbart på en och samma gång. Och jag hoppas du skriver på namninsamlingen för fler simhallar!

Vill du förresten läsa min korta intervju med honom efter Borås Swimrun så kan du kika in här.


Jag märker att jag blir påverkad inte bara fysiskt av all blåst utan även mentalt. Det är på något vis som om mina tankar blir lika fladdriga och ostyriga som vindarna. Det är tillräckligt turbolent i mitt hjärnkontor annars så det behövs verkligen inte mer fart där. Men jag har ju tack och lov bra knep för att stilla både tjattret och virrvarret. Som t.ex 90 min hot yoga med bästa Pernilla på Yogainstitutet. Det blir magi varenda gång i denna vackra sal. Absolut värt att åka till Halmstad för!


Påverkas du också av kraftig blåst?

Kram från Ingmarie

4 Comments

  1. Ja blåsten och i synnerhet vindriktningen styr min löpning. Blåser det mycket väljer jag alltid att springa i medvind och ta allmänna transportmedel hem. Kollar alltid vindriktningen innan jag beger mig ut. Det är inte för inte intet alla USA-löp gått från väst till öst; chansen till medvind är då störst. Just nu planerar jag att springa hela eller delar av Kattegattleden (cykelled Helsingborg-Göteborg). Hur blåser vindarna där? Historiska väderdata ger en fingervisning- det blåser oftast västliga vindar i juli så det spelar inte så stor roll om man startar i norr eller söder.
    Vågor i bassängen- häftigt!

    • Ingmarie

      Smart! Kuta genom USA i motvind skulle vara fruktansvärt. :-O
      När det gäller de halländska vindarna så kan man vara säker på ATT de blåser. Mest från havet så ja västliga. 🙂

  2. Blåst är det värsta jag vet. I alla fall åt tre håll av fyra… jag kommer ingen vart, har INGET att sätta emot. Idag var det vindstilla för första gången på länge. Älskade varje meter trots att det ösregnade!

    • Ingmarie

      Fattar precis! Här blåser det från precis alla håll och kanter. :-O Nästan vågor på Nissan. :-O

Comments are closed.