Relaxed klädkrav-val

Jag gillar att cykla och känslan av fartvinden men jag kommer aldrig bli någon “riktig” cyklist. Dels för att jag tycker det är för mycket mekk och dels för att jag aldrig kommer kunna anpassa mig efter alla tramsiga dresscodes de s.k “riktiga” cyklisterna har för sig. Vem bryr sig liksom om sockarnas längd och färg eller om det är rätt längd på brallor och tröja? Jag minns mitt första cykellopp som i går fastän det säkert är 10 år sedan. Det var i Falun en vår. Loppet var 7-8 mil långt och jag hade en högst oproffsig cykel. Men jag hade hjälm. Och cykelbrallor. Och riktiga cykelskor. Så helt “oriktig” var jag väl inte. Just den dagen hade vintern kommit på tillfälligt återbesök och det yrde snöblandat iskallt jox från alla håll och kanter. För att inte bli helt genomblöt och förfrusen om fötterna virade jag plastpåsar runt skorna. Du kan ju föreställa dig reaktionen bland de “riktiga”. Mitt beteende var miljarder gånger värre än att svära i kyrkan. Jag tror banne mig flera av de där nördcyklisterna var nära en brak-hjärtinfarkt. Eller i alla fall ett svimningsanfall. Men det funkade och jag kom inte ens sist. Bryr mig fortfarande inte om någon cykel-dresscode. Varför liksom? Mina skogsturer gör jag ju enbart för min egen skull.


Funderar på om det finns någon annan sport som är så klädnördig? Golf kanske?!Ridning? Swimrun är det inte. Eller löpning.  Inte simning heller vad jag tror. Där kan man ha precis vad som helst som funkar och det känns snarare som att det är väldigt openminded. Snabbaste, effektivaste och mest funktionella “vinner” liksom. Alt det som har bäst träningseffekt. Jag körde light i dag. Mössa, goggles och öronproppar. Skulle dock vilja ha något bra hjälpmedel för att lära mig det där med kullerbyttor och voltvändningar. Fasen vad svårt det är!


Yin yogan är också nördbefriat. Även för mig som instruktör. Behövs inga fancy yogakläder för de flesta blundar ju ändå hela tiden.🙏🏻❤️

Och när jag träffar lillebror Daniel, som i och för sig alltid är snyggt klädd, så är det 100% relaxed. På alla sätt och vis. Det är så jag vill ha det och eftersom det ju är jag som lever mitt liv så är det ju också jag som bestämmer och har ansvar för hur det ska vara. Och ja (Vego-)maten var sjukt god!❤️

8 Comments

 1. Mest befriat från dresscode måste ändå orienteringen vara där det ibland känns som äldst kläder vinner! Brallor från 1970 är liksom inget ovanligt alls 🙂

 2. Magdalena

  Vad skönt att se att man inte är ensam som simmar med öronproppar. Öronproppar är ett måste för mig när jag simmar. Har problem med att vatten stannar kvar i öronen och får dessutom lätt inflammation. Sen tycker jag dessutom att det är skönt att slippa ha massa vatten som skvalpar omkring i öronen när man simmar. Känns mycket skönare med öronproppar. Jag har dock inte hittat några riktigt sköna simproppar. Har du något bra tips på öronproppar att simma med som stänger ute vatten bra men inte gör ont i öronen?

  • Ingmarie

   Öronproppar är verkligen ett måste för mig. Blir helt snurrig i bollen annars. Plus sm du skriver så minskar risken för infektioner. Jag har testat en massa men jag gillar de där mjuka gula/bruna från apoteket bäst faktiskt. De andra “riktiga” är för hårda för mina öron. Dessutom är de inte så svindyra så tappar men dem är det liksom inte hela världen. 🙂

   • Magdalena

    Tack för tipset på öronproppar. Har faktiskt inte testat att simma med vanliga skumproppar. Får ta och göra det nästa gånga jag simmar. Gula skumproppar brukar jag använda när jag sover för att dämpa makens snarkande eller för att skydda öronen mot hög volym. Så skönt att plugga in öronproppar riktigt djupt och stänga ute alla störande ljud när man ska sova.

    • Ingmarie

     Jag gör exakt samma!!!😄Jobbade natt i många år och s a s vande mig vid öronproppar. På gott och ont antar jag…

Comments are closed.