Guru-hjälp

Du som följt mig ett tag vet att det finns en person som jag om och om lovordar och som ständigt hjälpt mig med allt möjligt och omöjligt. Guru-Danne. Det finns ingen som honom. Han är och förblir min Guru och jag är evigt tacksam att han äntligen är tillgänglig igen.

Danne hittade både det ena och det andra i min kropp när jag var där sist. Eftersom det i princip är omöjligt att förklara så sammanfattar jag det hela med att min kropp har “stängt av” och att allt hänger ihop. Plus att jag själv är en rackare på att känna min kropp och vet när något inte är som det ska hur litet det än är. Som nu. Däremot vet jag inte alltid riktigt hur jag bäst kan hjälpa den. Men det gör Danne för han kan även luska ut vad som är fel. 😄

Det kommer inte hända några revolutionerande grejer över natten men det kommer hända grejer nu. Både fysiskt och mentalt. Faktum är att det började nog redan på Hot yogan i kväll. Yogan är cool på det viset för när man är där “på riktigt”, och har släppt alla försvarsmurar man så “duktigt” byggt upp, då kan det hända häftiga grejer! Ofta märker jag det direkt, särskilt om det liksom lossnar/klickar i kroppen eller om jag upplever starka känslor, men ibland kommer det smygande lite senare. Oavsett så händer garanterat något, precis som hos Danne, och kombinationen kan bli riktigt maxad. Just nu är jag därför helt slut och vet en som kommer sova extra djupt i natt.🙏🏻

Kram från Ingmarie

2 Comments

 1. Alltså, jag tror att jag förstår … eller så inte. Går det att förklara mer vad du menar? Jag har under de senaste två åren känt ett behov av att lyssna mer inåt och känt någon slags obalans … jag har inte listat ut vad det är jag känner eller varför än.

  • Ingmarie

   Jag tror jag kan förklara! Men vi borde ses IRL! 🙂
   Jag tänker lite att kroppen talar och ger signaler hela tiden men vi är så himla “duktiga” på att inte lyssna. Och/eller stänga av. För mig har yogan/meditation gjort att jag är mer här och nu, kan lyssna in, vara kvar i “obehag” och ffa acceptera! När man yogar och mediterar öppnar man upp olika slags “kanaler” som kan sätta i gång en massa processer, både fysiska och psykiska, och det kan vara jobbigt som fasen! Men det är också spännande! Jag övar varje dag och det i sin tur har gjort att jag är mer lyhörd på signalerna kroppen sänder ut men ibland kan jag som sagt var inte sätta fingret på det. Nu var det en känsla av att kroppen “somnat”. Det Danne jobbar med är både fysiskt, strukturellt och emotionellt. Jag har en kemisk obalans just nu som i sin tur påverkar en massa andra grejer i kroppen. Tex hormoner och signalsubstanser.Och när det inte funkar, tja då stänger många system ner. Dvs det jag upplever som att kroppen “somnat”. (Det festliga är också att foten i sig inte är särskilt stressande varken för min kropp eller själ!)
   Eftersom Danne hittills haft 100% rätt så är jag säker på att det kommer bli bra snart igen! Sjukvården är nödvändig men när den varit inblandad och sagt att allt är “bra” (för blodproverna är enl ramarna vilket i princip inte säger någonting mer än just nu) så har Danne löst mina problem.
   Jag har “använt” Danne i snart 10 år. Han är fantastisk! Kan komma dit som ett vrak men han inte bara fixar ig utan ger även mer energi än ett flak Red bull!. Det finns en anledning till att hela simlandslaget använder honom liksom golfproffs och andra elitidrottare men även helt oträna(n)de kontorsarbetande människor med olika skavanker. 🙂 Det är väl egentligen bara två “fel” med honom.
   1: Kan vara svår att få tag på. Man får vara ihärdig. 😉
   2: Han är i Haninge vilket tar en halv evighet att ta sig kommunalt. (Å andra sidan är det värt det!
   Om du inte yogar/mediterar så rekommenderar jag dig att börja!Triathleten Yoga-Jona har en kort liten yogasnutt på You tube varje dag i september. Kanske något att testa? Insight timer är en bra gratisapp för meditation. 🙂 Finns för alla! Jag kör den engelska för de har mest att välja på.

Comments are closed.