På väg igen

Vår tid i Kapstaden är slut för denna gången. Kanske åker vi tillbaka, kanske inte. Det beror lite på hur närmsta tiden blir. Just nu har vi börjat på vår Garden route-resa och den är ännu så länge bara halvplanerad.

Jag simmade i alla fall en (eventuellt) sista gång i utebassängen i dag. Trots att jag var där före kl 8 var det fullsmockat med folk och det märktes att det varit mycket folk där i går för vattnet kändes en smula ofräscht. Vet faktiskt inte riktigt hur de rengör det där saltvattnet, eller hur ofta, men härligt var det oavsett! Simningen alltså. Inte det ofräscha vattnet.

Vi drog från vår fina lya strax före lunch. Efter att vi konstaterat att alla fyra navkapslarna blivit stulna. Varför någon ville sno just dem är en gåta för de var bara någon billig variant….

Att vara i Kapstaden är emellanåt tufft för fattigdomen och missbruksproblemen syns överallt, men när man kör ut från stan blir det ännu mer påtagligt. Kåkstäderna avlöser varandra och allt som oftast ser man människor som vandrar utmed de stora vägarna. En del t.o.m leker och/eller bor där. Jag vet ju att allt det där finns men blir lika illa berörd varje gång. Samtidigt gör det mig ännu mer tacksam över allt jag har…

Vi valde kustvägen runt “False bay” förbi bl.a Strand, Gordons bay, Bettys bay och en massa andra “bays”. Vackert så man blir tårögd!

Finast och mysigast var utan tvekan Hermanus. Ett jättegulligt litet samhälle med coola statyer utmed havet.

Det blev en hel del kringelikrokar och oplanerade “felvägar” men ibland blir det jättebra för vi hamnade tack vare det på ett perfekt lunchställe!

Alla vägar har inte varit kringelikrok. Många har även varit absolut sprikraka. Antalet vingårdar kommer jag inte ens i håg.

Innan vi kom till dagens slutdestination körde vi (omvägen) till Agulhas. Anledningen till att vi åkte dit var helt enkelt för att där finns Sydafrikas sydligaste punkt och det är där Indiska Oceanen och Atlanten möts. Makalöst fint och helt klart omvägen!

Vi har nu hamnat i Arniston  där vi bor på  “The Dunes.“. Hotellet verkade superfint när vi läste på och kollade bilder och det är väl egentligen helt ok men inte alls som vi trodde. Det är stort men nästan ingen här, fåtöljerna är nedsuttna, det luktar skumt på rummet och det är så där läskigt att det nästan känns som vi är med i någon variant av “The Shining”.. Internet funkar inte heller överallt (fastän det ska) så vi häckar i lobbyn för att kunna connecta oss en stund med omvärlden.

Det är i alla fall billigt och personalen är trevlig. Ska bli väldans spännande att se vad frukosten består av. Innan vi drar vidare ska vi utforska lilla Arniston en smula. Stället är ingen metropol precis utan mer känt för sin vackra natur, de pittoreska husen, vyerna, grottorna, stillheten, skeppsvraket och färgerna.

Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Sandra

    Ha en härlig trip. Jag följer er resa och mina egna minnen har väcks. Var drygt 1 månad i SA 2006. Evigheter sedan men en underbar resa och där mötte jag Knysna som än är det vackraste stället jag varit på.

Comments are closed.