Steg

Jag gjorde nog ganska många rätt i går på ffa PT-passet för jisses vilken träningsvärk jag har i dag. Mest i häcken och låren och det var precis där fokuset var.

Men träningsvärk är ingen ursäkt till att inte träna, tvärtom, så jag snörade på mig skorna och struttade runt i skogen på stela ben före jobbet.

Det är nog bra jag har ett rörligt jobb med ytterst lite stolsnötande för jag är faktiskt lite osäker på om jag kommit upp igen om jag hade satt mig. För skoj skull kollade jag förresten hur många steg jag tar på ett helt vanligt arbets-pass. Då ska man veta att jag är i princip “instängd” på en liten (isolerings)sal i princip hela tiden och vi går inga längre sträckor. Men det är väldigt mycket fram och tillbaka mellan sängarna, förrådet och “läkemedelshörnan” och att stå stilla rakt upp och ner. Ibland är den enda gången jag sitter på ett pass de 20 minuter det tar att äta och vid ett (eventuellt) toabesök.

Ändå blir det en hel del steg.

Om jag är “lös” och ska serva och hjälpa i alla salarna (vi har just nu 5 salar med totalt 16 patienter) så blir det lätt 15 000 steg. Jag väljer att tänka att det är ju ganska bra att få betalt för att röra på sig!

Har du kollat hur många steg du går på jobbet?

Kram från Ingmarie

 

4 Comments

  1. Eftersom jag jobbar vid ett skrivbord någonstans på den 5 meter långa sträckan mellan sovrummet och köket, kan du tänka dig hur många steg det blir 😀 . Jobbar jag på riktiga kontoret kan jag skrapa ihop 4000 med transport dit och hem, men här hemma är det störtkört. Tur att jag tycker om att röra mig på fritiden 😀

    • Ingmarie

      Haha! Ja verkligen! Men tänk så många som har det som du och inte rör sig på fritiden. :-O Egentligen har jag inte många fler meter än du på salen men jag har ju då “fördelen” att vara tvungen att stå/gå för att sköta jobbet. Vi gör förvisso all dokumentation digitalt men vi har höj och sänkbara bord.

  2. Lite beroende på vad jag har för uppdrag för dagen så tar jag ungefär 6000 steg på jobbet. Med promenad till och från pendeln slutar det på dryga 15000 steg.

Comments are closed.