Så här ser det ut

Jag jobbar på IVA  (Intensiven) och post-op (där man hamnar efter en operation) på Södersjukhuset/SÖS som specialist-sjuksköterska om nu någon missat det.

Sen en tid tillbaka är jag enbart på IVA eftersom antalet operationer dragits ner och därmed sköter narkosen om även den biten. ( I vanliga fall söver de mestadels.)

I normala fall har vi max 9 patienter på IVA men nu har vi nästan dubbelt så många pga det där viruset. I våras nästan tredubbelt. För att vi ska få plats har hela avdelning fått flytta till en operations-avdelning.

Dörr in till en av salarna

Om patienterna inte är intuberade, dvs ligger i respirator, åker denna skylten fram.

I våras hade vi upp till tre patienter per sal. Nu har vi ”bara” två och det är ändå trångt.

Så här ser en sängplats ut minus alla slangar, sladdar, dropp, kablar, katetrar, dränage och påsar.

Och så här måste vi minst ha på oss bara vi öppnar dörren.

Man är en sjuksköterska och en undersköterska på två patienter vilket kan låta lyxigt men jag lovar, det betyder inte att man sitter på rumpan för det är i princip alltid mycket att göra. Det är ju liksom intensivvård så de som är där är också alltid svårt sjuka.

Just nu har vi faktiskt några lediga platser (därav fotona) och gissa om jag hoppas att det är på väg att lugna ner sig? Alla som jobbar är skittrötta och många är sjukskrivna pga utmattning. Vi var ju trötta redan innan det där viruset kom…

Hur har ditt jobb påverkats av Covid?

Kram från Ingmarie

 

2 Comments

  1. Så spännande att få en liten inblick i ditt jobbliv. Mitt jobb har bara ändrat plats, i övrigt är allt som vanligt. Fler teamsmöten, mindre pendlingstid och möjligheten att slänga in en tvätt på lunchen 😀 .

    • Ingmarie

      Plus att du kan jobba med både pyjamas och träningsklöder! 😀
      Ibland är jag jätteavis på er som får jobba hemma just flör att ni slipper resandet. Å andra sidan hade jag aldrig pallat sitta/stå still så många timmar…

Comments are closed.