Urspårat inlägg om motivation

Jag har förstått att många har (ovanligt) svårt med motivationen just nu. Inte bara när det gäller träning utan även rent allmänt.

Personligen tror jag alla dessa restriktioner, begränsningar och nedstängningar, medias skrämseltaktik och ovissheten påverkar oss mer än vi tror. Frågar man mig tycker jag det är vansinnigt och ett fruktansvärt experiment på mänskligheten. Särskilt när det nu flera gånger har visat sig inte hjälpa med lockdown. Ett virus är ett virus och det gör som det vill. Jag lyssnade på en bra video om “den globala självskadeepedemin”. Mycket intressant och tänkvärd! Frågan är om det ens är en pandemi…

Jag läser och lyssnar förresten på mycket nu och förfäras över det hårda klimatet “där ute”. Minsta lilla att man är skeptisk till vaccinet så är man en foliehatt, vaccin-motståndare, osolidarisk och ska inte varken få resa eller få sjukvård. Under senaste året har jag och mina kollegor hyllats och kallats hjältar men nu är vi som inte vill ta vaccinet inte värda ett rutten lingon. En del tycker t o m att vi inte ska få jobba.
Hur kunde det bli så?
Många verkar helt ha missat att man kan både smitta och smittas trots vaccinet, att det kan ge svåra allergiska reaktioner (jag har flera kollegor som blivit så sjuka att det inte får ta spruta nr 2), att vi inte vet hur länge ett ev skydd varar (man tror ca 6 månader) och att vi inte har en aning om långtidseffekterna. Dessutom har viruset redan muterat en massa gånger och även om man tror vaccinet är verksamt mot en del av dem så vet man inte.
Det här är dessutom en helt ny metod som aldrig använts som läkemedel förut. Inrapporterade biverkningar har redan blivit tusentals och flera har dött kort tid efter att de fått det.

Jag kan diskutera det här i en halv evighet men nu var det inte det jag skulle skriva om egentligen utan om motivation!

Ha ha! Snacka om att spåra ur…

Motivation är inget som bara kommer, i alla fall inte hos mig, utan den måste skapas. En av alla saker jag gör för att hålla motivationen uppe är att träna med PT-Rafael. Jag blir alltid glad, pigg, peppad och motiverad efter ett pass med honom. Träningsvärken får jag på köpet.

Hur skapar du motivation?

Kram från Ingmarie

6 Comments

 1. /B.J.

  Dålig motivation ja. Skyller själv på ryggskott…….just precis, hmm, snöskottning ja! Har sprungit “på stället” och det börjar kännas bättre. Snart inga ursäkter till att inte ge klä på sig löparkläderna och ge sig ut i det fina februarivädret 😉
  Håller med om allt du skriver om pågående virushysteri. Eventuell vaccinering är individens beslut, inte någon annans! Tack för länken, skall kolla in vad Littorin har på hjärtat den här gången! /B.J.

  • Ingmarie

   Ryggskott är ett elände men rörelse ÄR en bra terapi mot det! Så ut med dig! 😉

   ja visst är det en hysteri hela C-19 grejen! Jag tycker det är riktigt läskigt. Som jag skrev till Hanna så är jag allvarligt orolig över vår demokrati och att folk inte verkar reagera. Det verkar som om folk plötsligt helt förlitar sig på politikerna. Vad hände med kritiskt tänkande?

 2. Tack för ett bra inlägg i debatten kring vaccin eller inte vaccin. Jag håller helt med. Det är skrämmande att läsa om människors resonemang. Hur det har blivit så hätskt och vilka rättigheter som folk tycker ska inskränkas för de som inte vaccinerar sig.

  Angående motivation har jag många gånger skrivit om samma sak. Jag hävdar bestämt att motivation inte är något som man bara får utan det kommer genom att tvinga sig att göra de träningspassen (eller vad det nu handlar om) även om man inte vill.

  • Ingmarie

   🙂
   Ja det är läskigt! och det är hemskt hur vår demokrati sakta men säkert försvinner. Inlägg, debatter och filmer tas bort för de är “inte rätta”. Vi får inte demonstrera, vi ska snart ha ett vaccinpass för att få resa (och vem vet vad mer det blir) och vi får inte röra oss hur vi vill. varför reagerar inte fler??? Tror folk helt blint på vad man säger på Tv och skriver i DN, Aftonbladet o.s.v? har man slutat tänka???

   • Det känns faktiskt som det. Folk är livrädda och vågar inte längre ta egna beslut utan följer den stora massan. Skrev ett till inlägg på bloggen igår och jag har fått både ris och ros. Riset är ju inte trevligt att läsa. Särskilt inte på ett tidigare inlägg. Jag har dock publicerat alla kommentarer och gett svar. Känns som det enda rimliga när jag ger mig in på ett så känsligt ämne. Ska kika på videon nu som du länkar, låter spännande.

    • Ingmarie

     jag tycker det är läskigt. ALLA som är skeptiska/inte vill ta vaccinet har fel och ALLA som är för och ska ta har rätt. Jag är uppriktigt orolig!

Comments are closed.