Sånt man vill kunna utan att använda det (och sånt man vill båda kunna och använda)

Långt ner under Södersjukhuset hittar man bl.a ett stort utbildningscentrum. Där har jag i dag gått ännu en kurs i AHLR  (Avancerad hjärt-och lungräddning) för barn. En utbildning som såklart är jätteviktig men som jag hoppas jag aldrig behöver använda. Egentligen är det väl det samma med vuxna men den kunskapen har jag använt fler gånger än jag kan räkna.

Hela dagen har vi varvat teori med praktik och jag vågar nog påstå att jag skulle känna mig ganska trygg om det hände IRL nu. Grymt bra utbildning! Vet inte om det är helt korrekt att säga men jag tycker detta är kul! Jag gillar (för det mesta) det snabba flödet och det oförutsägbara.

Utbildningar är ju dock (för det mesta) på dagtid och de börjar hyfsat tidigt så det var bara att gå upp långt före solen. Men även den hade gått upp när jag sprang sista backen upp till sjukan. Att kunna kuta till jobbet är en ynnest! Enormt tids-sparande. Någon sprada hann jag tråkigt nog inte med men jag överlevde även det. Förhoppningsvis kommer det ju fler chanser.

Efter i kväll när vi hämtade nya fina varor i Skarpnäck från några av producenterna för Reko ringen linje 17 kommer inte bara skallen vara  proppfull utan även magen.🙏🏻❤️ Vilken grej! Älskar det! Så himla smart liksom!

Kaffe, vegoburgare och korvar, hummus, rågbröd, tempeh, veganska semlor, sylt, frökex, marmelad-godis och olika slags biskotti. Mums alltså!

Köper du på Reko-linjen? Och har du någon kunskap som är bra men som du helst vill slippa använda?

Kram från Ingmarie

 

6 Comments

 1. B.J.

  Många av matvarorna du nämner gör jag själv numera. Från grunden och om möjligt med krav-märkta råvaror. Men måste ju titta in på Reko-ringen ändå 😉

  All nödträning är ju färdigheter man hoppas på att slippa använda. Det är dessutom svårt att hålla färdigheterna i färskt minne när dom så sällan (eller aldrig) får praktiseras. Därför är repetitiv träning av vikt för bibehållande av färdigheterna. Var själv utsatt för det i nästan ett helt yrkesliv.

  Har ju lämnat det (yrkes)livet numera och bakar hellre bröd, syltar och mixar hummus. Å kutar förståss 🙂

  • Ingmarie

   jag lagar i princip all mat själv men dessa “hel- och halvfabrikat” är nästan som hemlagat. Dessutom stödjer man ju små lokala producenter. Tycker också det är supermysigt att hämta mina påsar!

   Jag längtar ibland lite till jag är pensionär. Kunna styra mina dagar precis hur jag vill! Å andra sidan kommer jag få så usel pension att jag behöver nog jobba så länge det är möjligt. :-O
   Vad behövde du göra för repetitiva övningar?

   • B.J.

    Årligen två dagars klassrumsundervisning för uppfräschnig av kunskaper/färdigheter i bland annat hjärt/lung-räddning, förstahjälpen, tekniska system, släcka bränder. Sedan två pass i (flyg)simulator (ett pass övning och ett pass check) där i stort sett allt går sönder 😉 Detta varvades med ytterligare ett pass simulator i mellanliggande 6-månadersintervall. Detta dock utan kontrollmoment (ingen risk att bli av med jobbet där således).
    Kul på jobbet? Ja, nästan hela tiden 😉 Men det är också skönt att slippa.
    Frihet ÄR värdefullt!

    • Ingmarie

     Wow! Stora och viktiga grejer!!!
     Det där att grejer alltid går sönder låter som våra dockor som har de värsta sjukdomskombinationer man kan töänka sig. Men de överlever alltid! 🙂

     och ja, frihet ÄR viktigt!

Comments are closed.