Nöden har (nästan) ingen lag

Jag har inte kört spinning på flera år. Kan omöjligtvis minnas när det var sist. Ingenting har kunnat motivera mig till det och bara tanken har gjort mig smått både uttråkad och illamående. Men så blev det som det blev med min rygg och plötsligt kändes det som ett väldigt bra alternativ.

Men jösses vad det var jobbigt! Och svettigt. Jag körde efter eget huvud och med samma musik som på mina Indoor-running pass, dvs sån musik jag gillar och går i gång på, så det hjälpte säkerligen till för att skapa spagetti-ben.

Kul? Njae, men alternativet hade varit ännu tråkigare. Dvs att inte träna alls. Hade ex Eriksdalsbadet varit öppet hade jag till 100% hellre valt det.

Ingert ont medan jag höll på men nu efter ännu ett jobb-pass gör det ont precis hela tiden. Inte ens Ipren hjälper längre. Går det inte över måste jag nog kontakta vårdcentralen på måndag men du vet hur det är. De kommer säga vila och ät (starkare)  smärtstillande…

Nåja, snön har i alla fall börjat smälta bort igen!

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. B.J.

  Bra tajming med din påtvingade paus i kutandet må jag säga. Löpning i rådande “Slafs å klafs”-väder är ingen höjdare.
  Verkar ibland som kroppen på något sätt tillåter sig att vara sjuk på tider den ger sin inneboende minsta möjliga besvär.
  Egen erfarenhet är att jag oftast blivit sjuk under mina ledigheter. Var senast sjukskriven från jobbet nån gång på 70-talet faktiskt.
  Att vara lite hygglig mot sin kropp och låta den göra det den är skapt för betalar den uppenbarligen mångfalt tillbaka. Ett bra avtal för båda parter kan tyckas 😉

  /B.J.

  • Ingmarie

   Ja så kan det vara! Bättre nu än om 2 månader om man nu får välja. 🙂 Men jag är ju i princip aldrig “sjuk-sjuk” (minns inte när jag hade sjukdag sist) och har ju haltat mig fram på jobbet. Vet inte om det är så bra egentligen….Att streta på menar jag… Men nu är det faktiskt bättre!

 2. Säga vad man vill om spinning men det funkar nästan alltid, oavsett vilken löpskada man har. Jag har cyklat mig igenom löparknän, höftproblem, stukade fötter och trilskande hälsenor. Det är räddningen för konditionsjunkies som liksom behöver svettas ordentligt för att må bra. Sånna som mig 😀

  Hoppas det ordnar till sig med ryggen! Jag tar det själv lite lugnt med löpningen för tillfället. Så i värsta fall får vi tjura ihop. Det har ju hänt förr 😀

  • Ingmarie

   Ja så är det! Samma med simning! Tur man är lättroad. Men vad felar hos dig?

Comments are closed.