Mjuk och hård samtidigt

Visst kan man vara både hård och mjuk. T o m på samma gång. När jag yogar och mediterar är jag det, när jag jobbar är jag det och när jag tränar är jag det. Antar det handlar om att ha någon slags balans. Jag är mjuk på så vis att jag är ”snäll” mot mig själv och undviker att köra över mig och göra något som är helt mot mitt hjärta och min livsfilosofi.

Yogan och meditationen jag gör varje, varje morgon året runt är mjuk men kanske kan upplevas som ”hård” för jag ruckar inte på min vana. Jag är helt enkelt disciplinerad! Det krävs nämligen för de flesta om man vill ha resultat. Samma som med all träning med andra ord. När det är så här är det förstås extra enkelt att masa sig ur sängen.🙏🏻

Förmiddagens träning var brutalt hård ( för mig.) Jag pressar mig men jag är ändå snäll och tackar kroppen för allt den gör.

Värmde upp, körde 30 x 30-30 sekunder + 15 minuter tröskel direkt efter, nedjogg, hopp& skutt-övningar, styrka inne på gymet och core-pass ute. Mer än 2,5 timme högintensiv träning. Och jo, jag blev väldigt trött och väldigt nöjd.🥳

Man ska också veta att jag är extremt bra på att slöa. (På tal o att vara mjuk och snäll…) Jag har traskat till Playitas-byn för att handla men f.ö gjorde jag inte många knop innan simpasset. Som också var hårt. Antagligen mest eftersom jag ju hade gymat innan på dagen. Men det är bra  att träna med trötta muskler tänker jag. Det var skönt med det där “stretch & relax-passet” efteråt kan jag berätta.

Och extra gott med denna!

Många frågar vad jag har för mål med all min träning och helt ärligt har jag inga alls just nu. Inga konkreta i alla fall och det är framförallt för att det är svårt att ha det när det är som det är i världen. Jag vill må bra, ha roligt, fortsätta att utvecklas och det räcker bra för mig. Jag behöver liksom inga tävlingar för att vara motiverad. Men när världen öppnar upp är jag åtminstone hyfsat redo för äventyr!

Behöver du tävlingar för att pusha dig själv och för att finna motivation?

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. Herr Johansson

  Ja, det där med mål med träningen kan man göra krångligt….eller enkelt. I mitt fall (som 60plussare) är det mer en livsriktning mot att förhoppningsvis optimera välbefinnandet.

  “Förhoppningsvis” säger jag för att jag har ju faktiskt ingen aning om hur jag skulle må som “soffpotatis”. Lika…bättre…sämre? Ingen kan rimligen veta, vi får ju bara ett utfall i våra liv.

  Människokroppen är (bland många andra positiva saker) en fantastisk “mat till träningsvärk”-konverterare. Så varför inte utnyttja det 🙂

  Tack för att du tar oss med till Playitas. Ser härligt ut! Tarvar nog ett eget besök i framtiden.

  • Ingmarie

   Precis så! JKag tycker det är “enkelt” just eftersom jag gillar själva träningen och ser det som en (förhoppningsvis) livslång aktivitet. Men som du skriver så vet man ju egentligen inte riktigt hur man skulle må utan. Eller jo förresten. Jag har ju haft perioder då skador satt stopp men på något vis har uppehållen aldrig varit långa för jag hittar direkt på andra grejer att göra. 🙂

   Gillar du träning ska du absolut åka hit! Fördelen nu är att det är både billigt och lugnt!

 2. Jag har fått tillbaka min träningsglädje nu när jag tränar mer det jag vill och inte det jag måste för fotbollens skull. Om det kommer hjälpa mig att klara löptestet vet jag inte men jag mår bättre. Det är dessutom roligare att ta mig tid till att röra på mig nu när jag inte tränar för prestation.

Comments are closed.