Bokskog och hav

Jag är ganska säker på att oavsett vilken löpare du frågar i Skåne med omnejd så vet hen var Bokskogen finns. Det är varenda löpares och naturälskares paradis! Första gången jag var där för tre evigheter sedan var jag helt hänförd och jag är det inte mindre efter i dag.

Det finns flera markerade spår att att välja på och jag tror banne mig att de är de bäst markerade i Sverige och topp 5 i världen. Dessutom är de extremt väl underhållna. Man kan springa omarkerade också men jag höll mig till 10 km slingan + ett av elljusspåren. (Jag “råkade” komma in på det sista för jag kände mig liksom inte riktigt klar.) Anders körde 7:an och var lika hänförd!

Bokskog är min absoluta favoritskog och en av de saker jag saknar mest i Stockholm. Det finns några få träd men det kan knappast kallas skog. Men det här! O lalallaaaa!

Vi velade länge var vi skulle äta lunch, det finns för mycket att välja på helt enkelt, men det blev till slut Graffit café i Ystad. Ett bra val visade det sig. Gott och mycket!

Ystad är en supermysig stad med stranden in på knuten. Vilket märks särskilt sommartid. Fortfarande mycket folk överallt men vi kom så småningom till stranden och njöt av den ljuvliga solen och sanden. Jag kunde förstås inte låta bli att simma lite också men med bara 15-16 grader i vattnet blev det ingen lång tur men allt räknas, eller hur?

På vägen tillbaka till Trelleborg åkte vi kustvägen. Kollade in ännu fler vackra sandstränder och såklart ett stopp vid Smygehuk. Sveriges sydligaste udde.

Vi lyckades komma exakt samtidigt som det var någon slags veteranbils-samling. Personligen går jag inte alls igång på det där men det finns tydligen de som gör det för det var fullsmockat med folk.

Sydpunkten är vacker och vi hade tur för det var inte alls mycket folk där.

Ännu en fin dag. Tack!

Kram från Ingmarie

6 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Sthlm-5 avklarad! Återigen, tack för tipset! Kul och lärorikt. Vet nu att kroppen klarar en 5-dagars löpserie, att cykla till och från (sprykla?) inte verkar hämna löpningen allt för mycket samt att filmjölk och blåbär, eller rättare sagt massor med blåbär och en skvätt filmjölk är världens bästa belöning efter en väl förrättad löprunda.
  Ser att din vecka också bjudit på några “nya banor” 😉

 2. Jag och maken vandrade runt omberg i somras och en del av sträckan går genom en bokskog. Så jag förstår precis hur det kändes att springa där. Just bokskogar är det något magiskt med.

 3. "Herr" Johansson

  Noops, men kollade faktiskt blåbärsbeståndet på Årstasidan när jag kutade förbi. Det såg rätt renplockat ut.

  Har en “blueberry hill” bara några kilometer från där jag bor. Brukar gå dit och “rafsa” ihop några liter då och då. Tänkte att åtminstone en av mina två dagars löp-återhämtning skall användas ftill påfyllning av mitt sinande blåbärsförråd.

  Så om du ser någon i helgen som är blå runt munnen….är det kanske jag 🙂

Comments are closed.