Istäcke

Det är möjligt att jag har blivit lite senil men i så fall är jag inte ensam. Jag, och många med mig, kan inte komma ihåg att det någonsin varit så här isigt så här länge i 08a land som det varit och är nu. T o m gruset som de sandat med är isigt och gör absolut ingen som helst nytta. Helt galet!  (Och ja, jag har anmält till Stockholm stad och nej jag kan inte ha dubbskor och det hade troligtvis inte hjälpt nu heller.)

Tack och lov hade jag sällskap av Kari på dagens långpass så vi kunde skratta åt eländet. (Vi behövde inte heller ringa någon ambulans pga att någon av oss vurpat.) Visst är is vackert men det behöver väl kanske inte vara överallt?

Vi gav upp hoppet om skogen ganska snart och fick harva runt på cykelbanorna i stället. För det mesta var de ganska bra. Vi hade dessutom sol (!!!) och 20 km är ett helt ok långpass för mig just nu.

När det kommer till vinterbad så är utmaningen därför varken kylan eller att hacka sönder vaken utan helt enkelt att komma helskinnad till/från sjön och i/ur vaken. Det är ett större under att jag inte trillade ens en gång! (Hojen fick jag ställa redan efter 100 meter…)

Men som alltid är det värt allt mekk för väl i glömmer jag bort allt det där och bara är.

Hur ser det ut med is där du bor?

Kram från Ingmarie

 

4 Comments

  1. Samma här (förstås eftersom vi bor på ungefär samma ställe). Uppfarten är som en nyspolad isbana (vill ej salta pga hund) och sand hjälper föga. Var i Erstavik med hunden igår och vi gick inne i skogen istället för på gångvägarna. Vill inte vara på glansis om han får syn på en hjort 😂

    • Ingmarie

      Det förstår jag” Var det alltså ok i skogen? Här är det väldigt blandat som du ser. Jag har skickat in över 10 klagomål till “Tyck till-appen”. vet i sjuttsingen om det hjälper…

Comments are closed.