Halv jobbhelg

Tack och lov har jag bara behövt jobba lördagen denna helg. Det är fortsatt väldigt mycket att göra (inte covid-relaterat) men jag hade “laddat” bra innan för att orka. Dvs om man tycker tuffa intervaller med “lördags-gänget” är ett bra sätt. Och städning!  Haha!

Passet var jätteskoj, jättesvettigt och (ganska) jättejobbigt. Efter några kilometer uppvärmning, löpskolning och stegringslopp körde vi fartlek på en 540-meters runda i skogen som var isfri nästan hela vägen. Sju varv med 30-40 sek vila mellan varje. Sen jogg hem.

Samling före på Kärrtorps IP för genomgång och val av grupp.

Starten på varvet.

I dag blev det ett längre pass. 130 minuter för att vara mer exakt. Jag började i skogen och även om det var ok för det mesta så bestämde jag mig ändå för att ta cykelbanorna även om de emellanåt är tråkdöden för mig. Ett brutet ben/enfot/hand/spräckt skalle är ju garanterat ännu tråkigare.

Längtar tills det är så här överallt!

Den observanta kanske ser att jag har nya skor? Fördelen med att ha same, same märke (bara modellerna som kan skifta lite) är att jag kan sätta på mig dem så fort jag tagit dem ur kartongen och springa flera timmar/köra intervaller utan problem. Jag älskar när de är nya! De liksom studsar fram av sig själva. Nästan i alla fall….

Ledig söndag ger gott om tid att njuta av isvaks-bad tillsammans med några vänner.

När alla varit i och fått på sig kläderna igen brukar vi sitta kvar en stund, njuta av “efter-känslan”, prata om livet och dricka te. Så himla mysigt! Dessa människor hade jag garanbterat aldrig träffat utan dessa vinterbad! Undantaget var Memo som hittat dit. Honom känner jag via löpningen sen stenåldern. Han har dock (ännu) inte fattat grejen med att kall-bada. Men det kommer!

Hur har din helg varit?

Kram från Ingmarie

 

6 Comments

 1. Låter som en härlig helg! Igår njöt jag länge och väl i skogen och idag har jag återhämtat mig med att städa…. Tog en promenad och för varje förbipasserande löpare tänkte jag: “hur kan man ens vllja springa? Vilken galenpanna” 😀 . Fast det går nog över i takt med att mina ben slutar skrika 😀

  • Ingmarie

   haha! Visst är det fascinerande hur man kan bli? Och hur man liksom kan känna hur ont det skulle göra att kuta med ultra-trötta ben trots att man bara såsar sig fram i rullator-fart. Men ja, det kommer snart gå över och du har glömt hur de skrek.

 2. "Herr" Johansson

  Det nya årets cykelpremiär. Det är kul att “vara ute och cykla”……även med cykel 😉

  • Ingmarie

   Kör du långa rundor? Är det som ett träningspass för dig? Jag cyklar mest bara till-från tuben och sjön. 🙂

 3. "Herr" Johansson

  Blir mest transportcykling nuförtiden. Dock max 60-kilometersrundor. Har inte heller så många nya ställen att (cykel-)utforska runt Sthlm med omnejd längre. Nöjescyklingen verkar ha minskat i takt med “åter”börjandet av nöjeslöpningen.

  Bra kombination för mig är att med cykelns hjälp transportera mig till stadens olika löpspår och utforska nya spår ock banor. Bland annat Flaten runt, som du tipsade mig om förra året ligger i “pipeline” 😉

  • Ingmarie

   60 km är en rejäl runda!Och hojen ÄR ett bra transportmedel.Billigt, smidigt och miljövänligt. Dessutom slipper man köer och trängsel. 🙂

Comments are closed.