Covid-dag

Nej jag har inte covid men däremot har jag, liksom alla som jobbar för Stockholms läns landsting oavsett med vad, extra lediga dagar även detta år pga covid. Väldans gentilt och trevligt såklart samtidigt som jag är fortsatt fascinerad över hur man liksom “trollat fram” alla dessa pengar. Både till oss anställda i form av ledighet, bonusar och extra friskvårdsbidrag (det spelar ingen roll om du vänt papper eller jobbat med de svårast sjuka – alla får ta del av kakan) och sen även till alla kampanjer, injektioner och ffa alla dessa (oftast onödiga) tester. Vi snackar miljarder med kronor! Men utöka sjukvården med mer personal så det blir blir fler platser det går inte för det finns inga pengar till… Inte heller att skapa bra arbetsmiljö och ge vettiga löner så folk stannar. Mycket märkligt tycker jag…

Men hur som helst, ledig har jag varit och frisk är jag. Har faktiskt inte haft en sjukdag på hur många år som helst nu (peppar, peppar) och kanske det delvis beror på baden. Vem vet? Jag är i alla fall övertygad om att de inte gör någon skada. Jag önskar faktiskt fler gjorde det för jag är övertygad om att världen hade blivit både snällare och friskare då. Vem kan liksom vara arg och elak när man får uppleva mån-bad i en vacker sjö en stilla kväll som i dag? Jag tror faktiskt det är absolut omöjligt!

Samma sak med träning i allmänhet och löpning i synnerhet. Att man blir friskare och full av må-bra-hormonor av träning är ju ingen hemlighet. Intervaller i sol och på barmark kan ju inte ge annat än lycka och glädje! Sen blir man ju trött också och orkar helt enkelt inte bråka. Ännu mindre kriga! Dvs enbart win-win!

Lägg till yoga och meditation  i någon form varje dag och världen vore en bra mycket fredligare och friskare plats. Då kanske även sjukvården hade pallat med…(?)
Tänk så enkelt och så bra! Eller hur tänker du?

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. "Herr" Johansson

  “Hear, hear” som britterna ropar i sitt parlament. De enkla åtgärderna är ofta de mest kostnadseffektiva. Men tyvärr alldeles för enkla för att våra “översmarta” styrande ens skall ägna en tanke åt det hållet. Fast det där med kallbad vet jag inte 😉

  • Ingmarie

   Precis! Det är som om ju krångligare åtgärd som ska genomföras ju “finare” och bättre är det. De som bestämmer har oftast inte en susning om hur verkligheten är utan sitter vid sina skrivbord och gissar.

   Hur är Spanien?

   • "Herr" Johansson

    Åker i början på nästa vecka. Men på långtids-väderprognosen…..regnigt ;-(

    • Ingmarie

     Det hinner ändra sig! Dessutom verkar de där väderprognoserna stämma lika dåligt där som här….

Comments are closed.