Arbetskläder

Att ha träningskläder på jobbet är bra smidigt! Då kan man gå på tränings-AW direkt utan att passera varken kam eller dusch.

Landstingspyjamas funkar också. Den behöver man ju inte ens tvätta! Men jag hade aldrig grejat ett jobb där behövt klä upp mig, och ännu värre, gå i högklackat! Hur pallar man?
Får man risktillägg för ev vrickade fötter, skavsår och inklämd mage? Får man ens extra betalt för att shoppa alla dessa “tjusiga” dressar och kostymer? Fatta mig rätt, jag tycker det är jättesnyggt med “kostymfolk”, och jag beundrar dem för att de pallar, men jag hade svimmat redan vid förmiddagskaffet.

Vad har du för arbetskläder?

Kram från Ingmarie

 

8 Comments

 1. Malin

  Hehe förstår dig precis. Jag jobbar som idrottslärare så jag hänger runt i träningskläder hela dagarna. Ibland, ytterst sällan längtar jag efter att ha vanliga kläder på mig och brukar passa på de dagar eleverna inte är i skolan. Eleverna brukar ha svårt att känna igen en om man kommer i annat än träningskläder

  • Ingmarie

   Haha! Fattar! När jag har jeans/klänning på mig tror folk jag ska på fest! 😀

   Jag jobbade faktiskt som idrottslärare några år på 90-talet.(Innan det krävdes lärarbehörighet) Riktigt skoj! Underbara högstadieungar.

 2. "Herr" Johansson

  Gick tidigare, innan jag blev “friherre” alltså, klädd i olika uniformer på jobbet. Efter tjänstens slut, då den inte längre tjänade sitt syfte, åkte ju naturligtvis “sparkdräkten” av med blixtens hastighet.

  Nuvarande pensionärsliv ger klart ökade möjligheter att “skrota omkring” i en för verksamheten mer lämpad klädstil. Typ nu, när man är på Gotlandsbesök och ägnar sig åt cykling, löpning samt att plocka ramslök 😉

  • Ingmarie

   Åh det är ju helt underbart att kunna klä sig PRECIS som man vill! Dessutom låter dina aktiviteter helt fantastiskt trevliga! Vet inte om jag ens har smakat Ramslök! :-O Men jag vet att det är en delikatess! vad gör du för gott med dem?

   • "Herr" Johansson

    Nu när de är nyplockade skär/hackar jag ner blad och stjälkar i stort sett varje maträtt jag lagar. Testade även att göra ramslöksmör…funkade finfint. Resten torkar/rostar jag i ugnen i en timme på 100C, smular sönder och sparar till senare.

    Det skall tydligen gå att käka blommorna också, men det väntar jag med till en annan dag 😉

    Såg att en del handlare tar 1000kr/kg för ramslöken. Så rätt okej timpenning för att gå omkring på ett svagt vitlöksdoftande fält och plocka växter. I valfria “arbetskläder” dessutom 😉

    • Ingmarie

     1000 kronor! Jösses! Snacka om lyxig delikatess! Men om jag förstått det rätt så finns det mycket av den.(?) Är folk i så fall så lata att de hellre betalar 1000kr/kilot? :-O

     Tack för tips på användning!

     • "Herr" Johansson

      Nja, inte så vanligt förekommande faktiskt. Exempelvis är den fridlyst i Blekinge. Men på Gotland fanns det massor 😉

      Ryktesvis skall det finnas en del ramslök att plocka i Norrtäljetrakten. Du kanske skulle förhöra dig om var, nu när du är i närheten 🙂

     • Ingmarie

      Aha! Jag har vänner vid Kristianstad och där är det massor! ;Men det är klart, det är ju många som ska dela på den… Ska absolut kolla om det finns här!

Comments are closed.