Mysig söndag

Att få besök av mamma och Ulf tär inte bara mysigt utan också ett väldigt bra sätt att få ändan ur vagnen och göra det där man tänkt göra “sen”.

T.ex besöka Naturhistoriska riksmuseet och Cosmonova.

Regn!

Att besöka museet är helt gratis (!) och det finns en massa intressant att kolla på. Den mänskliga resan, Djuret människan, Natur i Sverige, Livets mångfald och Uppdrag klimat är några exempel. Väldigt bra gjorda och mycket informativa. Välja film på Cosmonova var inte helt enkelt för alla verkade bra men till slut blev det “Oceans”.

Dyk ner och upptäck en helt ny värld under ytan. Bland korallrev, nere i djuphaven och i förtrollande undervattensskogar möter vi genomskinliga fiskar, lekfulla delfiner och smarta bläckfiskar.
Det är ett undervattensäventyr du aldrig kommer att glömma!

Den var  fantastisk! Verkligen en ny och fascinerande värld att upptäcka och även om jag visste redan innan att ex. fiskar och delfiner är både smarta och kännande djur så visste jag inte att det var smarta! Samtidigt visade filmen hur skört allting är och hur överfiskning och klimatförändringar ger extrem förstörelse för havets miljö och dess invånare. Något som i förlängningen då även självklart påverkar jorden och alla dess varelser på ett negativt sätt. Allt vi gör påverkar naturen på ett eller annat vis. Från hur vi reser och bor till vilka kläder vi köper och vilken mat vi äter. Dvs vi har alla ett val vilka avtryck vi vill göra och hur vi vill att vår jord ska må.

Jag är långt ifrån perfekt när det gäller att välja “rätt” men jag tänker mig noga för och gör alltid mitt bästa. Åker t ex alltid kommunalt om det går, köper sällan nytt och väljer till 100% alltid vegomat och då är 99% vegan. Inga märkvärdiga val som kommer att förändra världen men enkla och många bäckar små du vet…

SL tog oss inte bara fram och tillbaka hit och dit med tuben. Den tog oss även med båten till och från Djurgården och Skeppsholmen. Lika mysigt varje gång!

Välja vego är plättlätt här. I dag blev det först en smarrig vegomacka på Sundbergs konditori i Gamla Stan.

På kvällen blev det ett av våra favvohak Chutney på Södermalm. Alltid och gott och man blir alltid garanterat mätt.

Jo jag har tränat också. Sprang genom skogen via Sickla till SoFo-gymet. Oväntat lätt trots ryggan! Gympasset gick också bra! Bara att tacka och ta emot.

Kram från Ingmarie

2 Comments

    • Ingmarie

      Jättehärliga dagar! Och visst är vi lika! Finns ingen tvekan på att hon är min mamma! 😀

Comments are closed.