Frisk-grejer

Visst är det otroligt bra att det finns vissa läkemedel som ex smärtstillande, narkos och antibiotika men man måste komma ihåg att det också ställer till väldigt mycket oreda i kroppen. Alltid! Tar man för mycket kan det dessutom ta livet från en.

Min extremhöga kur med olika slags antibiotika är äntligen över. Dessa sorter slår inte bara ut de där dåliga bakterierna utan även alla andra goda också. 😱 Något som är snudd på katastrof för bl a immunförsvaret och många andra viktiga funktioner i kroppen. Nu för tiden finns det spaltkilometer med forskning om hur viktig tarmhälsan är men ändå är det väldigt tyst om det inom sjukvården och media. Vill man inte folk ska hålla sig friska? 🙄

Tack och lov finns det botemedel för att få liv i de bra bakterierna men det är inget läkarna skriver ut. Probiotika får man fixa själv och jag har köpt en av de starkaste på marknaden för att få ordning på bakteriefloran igen.😍

Att vara ute i naturen kanske inte direkt påverkar tarmfloran men det är onekligen superviktigt vare sig man är en klenis eller ej.

För mig är även tid till kreativitet och skapande viktigt. Kanske ses vi den 16/10 kl 14-18 på mitt vernissage? Jag hoppas det!

Kram från Ingmarie

2 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Gör mig glad att se du har full koll på läkemedlens många gånger inte så roliga bi- och följdverkningar…och hur man, så gott det går, undviker dom.

  Skog, natur, naturlig mat plus mycket sömn är ju inte bara njutbart, utan även vad kropp och knopp behöver för att läka sig på bästa sätt (lite vänskap, kärlek och trevligt umgänge är aldrig fel heller).

  Å bakterierna i magen skall vi hålla oss väl med. Dom var ju faktiskt på den här planeten långt före oss. Det är så att man ibland undrar vem som egentligen är till för vem 😉

  P.S. Hade jättegärna kommit den 16:e, men har då redan åkt till Spanien D.S.

  • Ingmarie

   Om jag inte helt missminner mig så är läkemedelsbiverkningar den 3e största orsaken till dödsfall. (!!!) Efter hjärt-kärlsjukdomar och cancer. Läskigt!
   Jag har slutat med Omeprazol också fastän jag “bör” äta det “tillsvidare”. Dvs typ för evigt. No way! Jag kör med lakritsdroppar i stället. 😀 Och alltid pre- och probiotika. Guld för magen!

   vad synd du inte kan komma den 16e! Men Spanien kommer bli underbart och jag hade gärna hängt med!

Comments are closed.