Ett fredagsmys i min smak

Fredagsmys före fredagsmys. Eller vad det nu egentligen är och heter… 🤪😄

Jag har haft massor i alla fall!

Började med ett simpass. Galet mycket folk eftersom det är sim-SM och tillgängligheten begränsad, men det funkade hyfsat bra ändå. Jag körde på utan pardon. Simmar man bröstsim i en crawl-bana får man skylla sig själv…😬

Hem igen med tub och cykel (hurra för lite mer barmark!) och sen tillbaka till stan på samma vis för att ha det riktiga fredagspartyt på SoFo-gymet.. Att det skulle bli bra visste jag för det blir det alltid där, men att det skulle bli bra trodde jag inte.

Första passet var ett av mina favvo-styrkepass. Särskilt när det är marklyfts-tema.

Och vet du, jag satte nytt Pb igen på just marklyft! 12,5 kilo mer än min egen vikt. Vem sa att man blir klenare efter klimakteriet? Jag har banne mig blivit starkare! Dock vet jag inte om jag hade klarat det utan pepp från coach Thomas. Man måste liksom tagga till rejält och det är något som kan behöva en puff! 🤩

Direkt efter var det ett HIIT-pass med samma coach. Svettigt, jättejobbigt och supersko! Jag var alldeles darrig efteråt.😱

Avslutade allt med att ha ett eget Indoor Running-pass.. Det gjorde mig inte mindre trött för som alltid så kör jag på. Inte max, för jag måste ju orka prata åtminstone lite plus hålla reda på tiden, men så pass hårt att svetten fullkomligt stänker om mig. 😅

Ska onekligen bli intressant att uppleva morgondagens uppstigning från sängen..

Har du fredagsmyst?

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Jodå, “fredagsmys” här med.

  Morgontidiga intervaller mellan de olika utegym-stationerna de har här….tillsammans med en snart 80-årig god vän….allt inramat av en vacker soluppgång ur havet.

  Glad att läsa om det där med barmark. Nämligen på väg norrut, skall begrava en god kollega och kompis som dragits med sin sjukdom under lång tid. Trist men inte oväntat.

  Men, ser trots allt fram emot begravningar. De brukar, efter att själva akten är över alltså, många gånger bli ganska trevliga tillställningar. Sällsynta vänner/kollegor träffas igen, trivs och berättar roliga episoder ur livet de upplevt tillsammans med den nu avlidne.

  Vi flygfolk än nog lite underliga trots allt 😉

  • Ingmarie

   Åh beklagar!Vad tråkigt… Men som du säger så brukar det mitt i sorgen bli trevligt efteråt. jag antar det är så det ska vara också? Att man först sörjer och gråter för att sen minns det roliga och glada!
   Åker du tillbaka sen eller var det “planerat” att du skulle tillbaka hit upp nu till gråslasket?

   F ö tror jag ditt fredagsmys var åtminstone mycket vackrare än mitt! 😀 Är det bra utegym?

 2. "Herr" Johansson

  Livsplaneringen styrs som alltid av omständigheterna. Inte minst väder och vind. Känns tydligt hur vintern är på G här, så grundtipset blir nog att jag hellre fryser utomhus i Sverige än inomhus i Spanien. Värmen brukar dock återvända i feb/mars igen.

  Fast skulle de “planerade rullande elavbrotten” som det hotats med bli verklighet, ja då ligger en ombasering söderut tidigare än normalt väldigt nära till.

  Utegym är utegym. Det är egentligen bara den egna fantasin som sätter gränserna för hur pass effektivt man kan använda dom. Den svenska stock-varianten är dock klart överlägsen jämfört vad som finns här. Längtar faktiskt att få köra frivändningar med “marklyft”-stockarna igen 😉

  P.S. Tycker faktiskt att många av dina bilder av “gråslasket” är väl så vackra som en soluppgång. Handlar ju bara om olika typer av stämningar liksom. D.S.

  • Ingmarie

   Vädret i dag är ett av mina favvoväder märkligt nog. Grått, dimmigt, fuktigt, vindstilla och rått. Så ja, det mesta sitter nog i skallen. 🙂

   Bo i södra Europa på vintern ÄR värre än här i norr. Den råheten som kan bli är rejält utmanande! Går liksom inte att klä sig mot.

   Stockgymen är bra och jag har tränat massor genom åren på dem. På sommaren är de guld! Har då ofta både TRX och gummiband som komplement. Det knepiga kan vara att en del är för lätta för mig medan andra är på tok för tunga. Svårt att anpassa. Och jag har aldrig fått samma flow, energi och power som på ett “innegym”. 🙂

Comments are closed.