Äspet

Om du inte gillar bilder så är det lika bra du slutar läsa redan nu för det kommer många i dag! Fler än vanligt alltså.

Vi har nämligen besökt Äspet. Ett naturreservat på en “ö” vid en av stränderna i Åhus. Det finns flera olika markerade stigar att gå/springa på, miljarder (nåja) omarkerade, vita långa stränder och dessutom går Skåneleden igenom här. Området är även känt för sitt rika fågelliv och det finns en liten “sjö” som just nu fungerar som skridskobana.

Anders valde att gå för att orka med resten av dagen (återkommer till det) men jag ville såklart springa. Var jag kär i Åhus innan så är det inget mot nu för det här alltså! Böljande fina stigar, oändliga vyer mot havet, tyst, tomtar och t o m godis!

Magiskt!

Egentligen hade jag velat springa på Skåneleden västerut men sparar den till en annan dag för dagsschemat skulle totalspricka annars. I stället tog jag den, via en extrakrok i “vår” skog hem, och det dög mer än väl! Älskar den!

 

Lyckoruset höll sig även genom hela simpasset. (Via diverse fix före och efter.) Har aldrig sett så mycket folk där men det var ändå väldigt gott om plats, lugnt och välordnat. Ander simmade också och med tanke på att han redan varit där två gånger och inte en enda gång på 13 år i någon av bassängerna i 08a-land så är det ett toppbetyg!

Så vad du än gör när du kommer till Åhus, missa inte Äspet och Skåneleden! Eller badet men det ligger i Kristianstad.

Kram från Ingmarie

2 Comments

Comments are closed.