Aldrig samma

Havet är verkligen aldrig samma dag efter dag. Lika stilla och blått som det var i går, lika vågigt och grått var det i dag. Stillsamt i går, livat i dag!

Jag var i så länge att jag för första gången på länge shivrade i flera timmar efter! Men det var ett bra sätt att somna på för när jag väl blev varm slocknade jag direkt. Ska jobba i natt så det var perfekt!

En annan grej som i princip aldrig är densamma är (min) träning. Vet inte hur många gånger jag fått frågorna “springer du varje dag” och “hur långt springer du varje gång”
Svaret på den första är nej men jag tränar däremot varje dag. För ja, det kan man och kanske t o m ska med tanke på hur stillasittande liv vi har nu för tiden! Träna är ju inte = maxa varje gång. Det kan även vara stillsam yoga, lugn simning eller lätt cykling.
Svaret på den andra är att det beror på.
Jag tror faktiskt aldrig jag kört samma pass två dagar på raken. Knappt ens på en vecka om man bortser från Sats-passen. Efter alla dessa träningsår kan jag hitta på nya både löppass, gympass och cykelpass på mindre än 10 sekunder om det behövs.
Just i dag blev det 4 x 10 min. i tröskelfart + upp-och nedjogg såklart. Jobbigt men kontrollerat på skjutfältet.

Gympasset var med fokus på ben och core. PT-Rafaels core-special är en killer men också så grymt bra! Fick en fråga från en annan som tränade där som undrade om jag var volleyboll- eller basketspelare för jag gjorde så många hoppövningar. Haha.

Hur varierar du din träning?

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Varierar alldeles för lite.

  Fast möjligen i säsongsintensitet. Med en naturligt lägre intensitet så här års.

  Känt att axlar och överarmar protesterat lite och har därför hållit mig borta från (ute-)gymmet över julhelgerna.

  Känns bättre nu och sitter faktiskt i detta nu klädd för att ta ett pass alldeles strax. Fast långsamt och “efter-känt-samt” 😉

  Balans och smidighetsträning ligger i “pipeline”. Välbehövligt på en gammal gubbstrutt, men måste läsa in mig på ämnet först. Å sedan övervinna igångsättningsmotståndet (a.k.a. motivera mig att verkligen sätta igång alltså). Svårt det där 😉

  Längtar till att kunna ta fram cykeln. Då blir det “träning” varje dag igen.

  • Ingmarie

   Efter-tänk-samt! Vilket bra ord det är!

   Läs inte för mycket för då är risken kanske att du aldrig kommer i gång. 😉 Just do it! Kolla några filmer och härma. Fråga någon du ser göra något du inte gör/kan. Eller kanske anlita en PT 5-10 ggr? Du liksom jag vet ju att motivation är något som inte bara kommer utan något man måste skapa. 😀

 2. Havet alltså. Längtar till vår stuga vid Gullmarn, men njuter av Hindås insjöar under tiden 🙂

  Människor vill ofta veta “hur mycket?” istället för “varför?” en tränar. Hur mycket vet jag inte ens längre, då jag inte har mätt eller registrerat ett pass på flera år. Varför däremot, kan jag prata om hur länge som helst.

  • Ingmarie

   Det är lite samma som efter ex en semester. Då frågar de flesta “var har du varit och gjort” men väldigt sällan “vad har du pratat om och har du gjort några nya upptäckter om dig själv”

   Sjöar är ljuvligt och jag känner jag behöver besöka de som finns här!

Comments are closed.